Vés al contingut

notícies relacionades

Barcelona obre l'elaboració del Pla Pastoral "a creients i no creients"

(Jordi Llisterri-CR) L'Assemblea conjunta de capellans i bisbes de 1971, l'Assemblea diocesana de Barcelona de 1981, les dues consultes prèvies del Concili Provincial Tarraconense en les que hi van participar 80.000 persones, l'enquesta prèvia al Sínode de Bisbes sobre la Família... A l'Església hi ha una gran tradició de consultes participatives des d'abans que aquest terme es posés de moda.

El programa d'Omella per Barcelona: una consulta per "continuar i aprofundir el Vaticà II"

(Jordi Llisterri-CR) Era el primer dia que se l'escoltava proposant un pla de treball per als propers anys i exercint plenament com a arquebisbe de Barcelona. Una consulta oberta per aprovar el nou Pla Pastoral. Aquest és el pla de l'arquebisbe Joan Josep Omella, que no és ni més ni menys que "continuar, aprofundir i intensificar la línia d’acció que va marcar el Concili Vaticà II".

Novell valora el 27S com a plebiscitari

(CR) Segons el bisbe de Solsona, Xavier Novell, "és molt probable que els partits polítics facin una interpretació en clau plebiscitària" del 27S. Aixó ho explica en la carta dominical del proper diumenge titulada "Sí o no".

Novell: “Catalunya té dret a l'autodeterminació”

(CR) “Considero que no puc parlar avui d’una altra cosa”, així situa el tema de la Glossa d’aquest diumenge 9 de novembre el bisbe de Solsona, Xavier Novell. En el text Novell lamenta les dues suspensions del Tribunal Constitucional per la impugnació del Govern i explica que ho fa “perquè estic convençut que, a la llum de la Doctrina Social de l’Església, Catalunya té dret a l'autodeterminació”.

Els bisbes catalans demanen “diàleg” i “prudència” en el moment actual

(Jordi Llisterri- CR) Màxima prudència dels bisbes catalans. En la darrera reunió ordinària de la Conferència Episcopal Tarraconense que s’ha celebrat aquest dijous i divendres a Barcelona, els bisbes catalans han aprovat una nota conjunta sobre el moment actual. Lluny d’entrar en el debat concret sobre la consulta, els bisbes fan “una crida al diàleg, a la prudència, i a tenir presents els principis fonamentals que són els del bé comú i el respecte a les persones”.

Veure la fe