Vés al contingut

notícies relacionades

Marcel·lí Fonts, missioner al Japó: “L'Església s'ha de desprendre de la mentalitat de poder”

(CR/Observatori Blanquerna) Marcat pel Concili Vaticà II –moment de “grans canvis dintre de l'Església”– el claretià Marcel·lí Fonts va arribar fa 40 anys al Japó. S'hi va trobar “una l'Església molt conservadora” i es va preguntar “què hi podia aportar com a missioner”. En aquesta entrevista vincula la fe a la consciència i a la llibertat. Tota una dimensió que la seva formació a Occident no havia tingut en compte i que ha descobert gràcies a l'experiència oriental de la meditació. 

Per una educació que alliberi: la llavor d'Octavi Fullat

(Laura Mor –CR) “Per què existeix l'educació?” “Pot existir una educació que, en comptes únicament d'ensenyar-aprendre, sigui una educació que alliberi?” Vet aquí la pedagogia conscient, dramàtica i creativa que ha defensat Octavi Fullat i Genís aquest dimecres en recollir el Premi Blanquerna a l'Educació 2016. Dues-centes persones s'han posat dempeus per aplaudir aquest filòsof, mestre i pedagog, en el lliurament de la segona edició del premi,

"Volem fer visibles els invisibles, com va fer Jesús"

(Bisbat de Lleida) Més de 170 alumnes de deu escoles cristianes del bisbat de Lleida van redactat un manifest sobre els valors a desenvolupar per a promoure una societat acollidora. Els escolars van treballar l'acollida en un context d’exclusió com el que estan vivint infants i famílies refugiades que fugen de la guerra i de la misèria a les portes d’Europa, sense poder-hi entrar.

“L'Agenda Llatinoamericana és un gran pretext per canviar el món”

(Laura Mor –CR) Està jubilat i pagarà el viatge de la seva butxaca. El proper dissabte 19 el coordinador a Catalunya de l'Agenda Llatinoamericana, Jordi Planas, visitarà Costa Rica, Puerto Rico, Nicaragua, El Salvador i Honduras en el marc de la campanya 'Anada i tornada'. Una eina més d'una Agenda nascuda fa 25 anys per fomentar l'intercanvi pedagògic entre xarxes populars.

Laudato si', des de la militància dels educadors ambientals

(Pere Vives) La segona encíclica signada pel papa Francesc adreçada a totes les persones que habiten la terra i al concepte de la casa de tots, gira al voltant de l’ecologia, entesa en un sentit ampli i no estricte de la paraula. Aquesta barreja d’ecologia, fe i espiritualitat que fa el Sant Pare, no estarà exempta de moltes interpretacions i donarà ben segur de què parlar, però si en el conjunt suma per al bé comú i per a la millora i conservació del medi ambient, benvinguda sigui.

panoràmica

Veure la fe