Vés al contingut

notícies relacionades

jornada-CIE-Migra-Studium

Migra Studium reflexiona al voltant del present i el futur dels CIE

SJM | La Fundació Migra Studium ha organitzat una jornada per reflexionar sobre els centres d'internament d'estrangers com un element repressiu de la política migratòria estatal i europea. L'acte anomenat 'Jornada sobre CIE: present i futur de l'internament', s'ha celebrat a les instal·lacions d'ESADE. Durant l'acte s'ha constat, a partir de l'acompanyament a les persones interès de diferents CIE de l'Estat Espanyol; el dèficit de les instal·lacions, la precarietat dels serveis i les constants situacions de violència.

cristianisme-justicia-quadern

Les conseqüències d'un internament a un CIE, al nou quadern de Cristianisme i Justícia

CRISTIANISME I JUSTÍCIA | Laura Zanón signa 'Els CIE: Instruments de sofriment inútil'. La nova publicació de Cristianisme i Justícia és una anàlisi sobre les conseqüències que té en la vida de les persones haver passat per un Centre d’Internament d’Estrangers (CIE). Des d’un acostament humà a les històries, vivències i relats que sovint queden silenciats, mostra l’impacte psicològic i social que pateixen les persones internades als CIE, a conseqüència de la mala gestió dels centres i les vulneracions de drets que s’hi produeixen.

Entitats cristianes denuncien la reactivació dels CIE

(CR) Diverses entitats cristianes de Catalunya denuncien que el 23 de setembre es va reprendre l’activitat als Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) que havien estat tancats des de l’inici de l’Estat d’alarma. El manifest de denúncia, fet públic aquest divendres, està signat per més d’un centenar d’entitats, entre les que en destaquen la Fundació Migra Studium, la Fundació La Vinya, la Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants a Barcelona, el Servei Jesuïta al Migrant o el centre de defensa de drets humans Irídia.

Si ets estranger a Espanya, en unes hores pots ser expulsat

(Glòria Barrete –CR) Cas 1: Raúl, té 19 anys, de nacionalitat hondurenya. Va ser detingut un dijous a la tarda i expulsat al seu país el dissabte al matí. Va ser detingut quan anava amb bicicleta a l'institut on estudiava a les tardes. El van parar al carrer i el van traslladar emmanillat als calabossos de comissaria. L'endemà a la nit el van traslladar, emmanillat també, als calabossos de la Brigada Provincial d'Estrangeria de Madrid i el matí següent, també emmanillat, el van portar a l'aeroport de Barajas.

El CIE de la Zona Franca, a '30 minuts'

(CR) Aquest diumenge el programa '30 minuts' de TV3 estrena 'CIE, presó administrativa', un reportatge sobre el Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca de Barcelona que dóna veu a persones que hi han estat internades, així com associacions de drets humans, jutges i policies.

Veure la fe