Vés al contingut

notícies relacionades

Sis incorporacions al Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona

(CPL) Elisenda Almirall, David Álvarez, Martirià Brugada, Carles Cahuana, Jordi Font i Maria Guarch són les noves incorporacions del Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona. L’entitat ha celebrat aquest dilluns l’Assemblea General Ordinària en què ha aprovat l’exercici econòmic de 2020 i ha incorporat aquests sis nous membres.

L'app del CPL inclou les celebracions pròpies de la Diòcesi de Mallorca

(Centre de Pastoral Litúrgica) El Centre de Pastoral Litúrgica (CPL) de Barcelona va posar en marxa, fa uns anys, una aplicació per a tabletes i mòbil per tal de poder resar la Litúrgia de les Hores en qualsevol lloc i moment. Des del mes de juny d'aquest any també podem pregar amb les lectures de la missa. A partir de l'actualització de l'app de l'1 de novembre, s'incorpora la Diòcesi de Mallorca i els propis dels Sants de la Diòcesi.

Què comparteixen sant Francesc i Verdaguer?

(Laura Mor –CR) “Lo Criador quant vos ama! / Ameu-lo, vosaltres, bé / que amor amb amor se paga”. Jacint Verdaguer reinterpreta amb aquests versos la narració que el biògraf Tomàs de Celano va fer de sant Francesc d'Assís al segle XIII. El místic té tot d'ocells als genolls i a l'espatlla, s'hi comunica. En aquest diàleg reivindica que homes i dones s'han oblidat d'agrair tot el que han rebut de Déu.

Missa Dominical, un fenomen eclesial

(Laura Mor –CR) “Sortir de missa amb la fe enfortida per donar testimoni enmig del món”. Aquest és l'horitzó dels qui treballen perquè les celebracions dominicals siguin viscudes. Ho explica en aquesta entrevista en vídeo el director de la revista Missa Dominical, Xavier Aymerich. Dimecres el Centre de Pastoral Litúrgica commemora els 50 anys d'edició d'uns fulls que busquen dignificar el centre de la vida cristiana.

“La intel·ligència pastoral connecta la vida i la reflexió”

(Laura Mor –CR) Defensa la necessitat d’unir la vida i la reflexió per garantir “una fe saludable”. Daniel Palau és el rector de les parròquies de Santa Maria i Sant Antoni Abat de Corbera de Llobregat, professor de Concili Vaticà II i ecumenisme a la Facultat de Teologia de Catalunya i director de la Càtedra de Teologia Pastoral Arquebisbe Josep Pont i Gol. Amb la càtedra acaba de publicar al CPL el llibre Intel·ligència pastoral.

Veure la fe