Vés al contingut

notícies relacionades

Migra Studium i Irídia reclamen un règim de visites als interns del CIE

(Fundació Migra Studium) El passat 5 d’octubre de 2020, la Brigada Provincial d’Estrangeria del Cos Nacional de Policia informava de la reobertura del CIE, la privació de llibertat de 81 persones i la suspensió cautelar de les visites al CIE. Ben aviat, el 9 d’octubre, Migra Studium demanava al Jutjat d’Instrucció 1 de Barcelona l’aprovació d’un pla de contingència front el COVID-19 al Centre.

Resolució judicial sobre la represa de visites a interns del CIE de la Zona Franca

(Fundació Migra Studium) El passat 5 d’octubre es reactivava​ l’internament de persones al CIE de la Zona Franca, malgrat la continuació alarmant de la situació de pandèmia global. Al mateix temps, la direcció del CIE notificava que quedaven suspeses les visites als interns per​ part de familiars i persones properes, així com de les voluntàries d’ONG que, com la Fundació Migra Studium, han estat visitant als interns ininterrompudament des de 2012. Des del 5 d’octubre fins al dia d’avui, més de 100 persones​ ja han estat internades.​

Entitats socials reclamen el tancament del CIE pel coronavirus

(CR) La pandèmia del coronavirus afecta el Centres d’Internament d’Estrangers (CIE). Migra Studium, Tanquem els CIE, Irídia i SOS Racisme exigeixen la clausura immediata del CIE de la Zona Franca, l’únic en territori català, i l’alliberament de les persones internades en ell, donada la situació excepcional i l'estat d'alarma.

"El CIE continua obert i no sembla que en un futur s'hagi de tancar"

(Glòria Barrete –CR) L'any 2017 semblava que sí, que el Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca es tancava. Ho semblava després que l'Ajuntament de Barcelona donés un termini màxim de dos mesos a Interior per precintar el Centre, sota amenaça de portar el cas fins a l'Audiència Nacional.

Els jesuïtes tornen a denunciar la situació dels CIE

(Jesuïtes) El proper dimecres es presenta a Barcelona l’informe 2015 del Servei Jesuïta a Migrants (SJM) sobre la situació als Centres d’Internament d’Estrangers. El document constata que es produeix un abús de l’internament i que es vulneren els drets de les persones. Per això, l'SJM demana el tancament d'aquests centres i que, mentrestant, es redueixi el nombre d’internaments i es dignifiquin les condicions de vida als centres.

panoràmica

Veure la fe