Vés al contingut

notícies relacionades

banyoles campana

La campana de les pedregades de Banyoles torna a sonar per parar el mal temps

ACN | El monestir de les Carmelites de Banyoles torna a tenir la campana de les pedregades. És la última campana de Catalunya que toca quan fa mal temps, abans era una costum estesa a diferents punts del país. Fa mig any van detectar que tenia el suport de fusta malmès i per això van despenjar-la i la van reparar. Durant aquest temps, diversos veïns asseguren que l'han trobat a faltar.

Reelegida la priora de les carmelites de Vilafranca

(Bisbat de Sant Feliu de Llobregat) Hi ha monestirs, entre ells el de la Mare del Déu del Carme, a Vilafranca del Penedès, que cada tres anys han de passar visita canònica i elecció de priora. Per aquest motiu, el bisbe Agustí Cortés va visitar aquest monestir, acompanyat pel delegat per a la Vida Consagrada, Josep M. Henríquez, i pel secretari general, Joan-Pere Pulido, el passat 27 de març.

Benedicció de cinc-cents vehicles a Tàrrega

(Josep Castellà -Bisbat de Solsona) Els targarins i gent de rodalies participaren un any més en la celebració de la Festa de Sant Cristòfor, patró dels conductors, en el dia de la seva festivitat. Aquesta és una tradicional festa emmarcada dins les tradicionals Festes de la Mare de Déu del Carme, organitzades pels Carmelites amb la col·laboració en els darrers temps de la Fraternitat Amics del Carme.

Les monges contemplatives: autonomia en quarantena?

(Laura Mor –CR) Primeres impressions de la nova instrucció del Vaticà a la vida religiosa contemplativa femenina. Les comunitats afectades, com poden ser les carmelites, les benedictines, les cistercenques, les dominiques o les clarisses, entre d’altres, encara no han fet un debat a fons del document ‘Cor orans’. Però algunes perceben que la nova legislació els farà perdre autonomia.

Lleida homenatja el carmelita Pere Martorell

(Bisbat de Lleida) El Santuari-Parròquia de Santa Teresina celebrarà aquest dimecres una festa d'homenatge al pare Pere Martorell i Ferran, carmelita descalç, traspassat l'any passat a Tarragona, coincidint amb la Festa de Sant Pere i Sant Pau.

Goigs als Reis d’Orient

(Nora Vela – Castell Interior) La veneració als savis vinguts d’Orient tot seguint una estrella va arrelar de ben antic en la devoció popular, i el fet que la “visita” fos considerada com uns dels “goigs” viscuts i sentits per la Mare de Déu va facilitar que aquest episodi, del cicle de Nadal, quedés incorporat a la temàtica dels goigs per ser evocat i cantat el dia de l’Epifania.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe