Vés al contingut

notícies relacionades

bisbes-parlen-renda-esglesia-x

Els bisbes parlen de marcar la ‘X’ a favor de l’Església a la declaració de la Renda

GIECDel 3 d’abril a l’1 de juliol de 2024 té lloc la campanya de la Renda 2023. Durant aquest període, l’Església convida tots els contribuents a marcar la casella destinada a l’Església catòlica i també la d’altres finalitats socials, ja que amb aquest petit, però alhora, gran gest, es contribueix en el desenvolupament de les accions pastorals, socials i assistencials de l’Església.

bisbes-parlen-jornada-vida

Els bisbes parlen de la Jornada per la Vida

GIEC | «La vida, bona notícia» és el lema que es proposa per a la Jornada per la Vida 2024, que l’Església celebra el 25 de març, solemnitat de l’Anunciació del Senyor, però que aquest any, en coincidir amb dilluns Sant, s’ha traslladat al 8 d’abril. En aquesta Jornada recordem que cada vida humana és un do sagrat de Déu i som cridats a ser testimonis de l’Evangeli de la vida, a protegir i valorar cada vida des de la concepció fins a la mort natural i, de manera especial, a tenir cura dels qui es troben en situacions de vulnerabilitat, acompanyant-los amb amor i compassió.

bisbes-parlen-setmana-santa

Els bisbes parlen de la Setmana Santa

GIEC | Diumenge de Rams, o de la Passió del Senyor, comença la Setmana Santa, en la qual l’Església ens convida a contemplar i commemorar la passió, mort i resurrecció de Crist.

bisbes-parlen-dia-seminari

Els bisbes parlen del Dia del Seminari

GIEC | En la solemnitat de Sant Josep (el 19 de març) o, allà on no és festa laborable, el diumenge més proper, enguany el 17 de març, l’Església celebra el Dia del Seminari, amb el lema “Pare, envieu-nos pastors”, un dia per donar gràcies i donar suport als seminaristes, a les seves famílies i als formadors, a més de per pregar per les vocacions sacerdotals.

bisbes-parlen-del-diumenge-laetare

Els bisbes parlen del diumenge 'Laetare'

GIEC | El proper diumenge 10 de març, l’Església celebra el IV diumenge de Quaresma, anomenat també Laetare, primera paraula del cant d’entrada en llatí, que en català s’ha traduït per ‘Alegreu-vos!’. Es tracta d’un dia de joia perquè la Pasqua ja és a prop i el camí quaresmal està arribant a la seva fi.

bisbes-parlen-quaresma

Els bisbes parlen de la Quaresma

GIEC | El papa Francesc va fer públic dijous 1 de febrer de 2024 el seu missatge per a la Quaresma 2024, titulat «A través del desert Déu ens guia a la llibertat”, en el qual subratlla que «és temps d’actuar, i per Quaresma actuar és també aturar-se», ens convida a veure la realitat i ens anima a aturar-nos i entrar en oració i actitud contemplativa en aquests dies preparatoris per a la Setmana Santa, i així acollir la Paraula de Déu i el germà ferit com el samarità.

Veure la fe