Vés al contingut

notícies relacionades

La reforma més important de Benet XVI: com la resta de bisbes

(Salvador Pié) En una lectura del text de Benet XVI on comunica la seva renúncia, es constata que no s’utilitza l'expressió "papat", sinó el seu ser bisbe de Roma i successor de Pere, com a títols més antics i característics, preferits per l'Encíclica, Ut unum sint (1995). Tal ús recorda les precisions de Y.

Benet XVI “L'Església és de Crist”

(CR) Benet XVI ha presidit aquest dimecres la seva penúltima audiència general, celebrada el primer dia de Quaresma a l'Aula Pau VI del Vaticà. En l'inici de l'audiència Benet XVI ha reiterat les paraules amb què va anunciar la seva renúncia, el passat dilluns: "Ho he decidit en plena llibertat i pel bé de l'Església, després d'haver resat molt de temps i d'haver examinat la meva consciència davant Déu, profundament conscient de la gravetat d'aquest acte".

Carmelites Vedruna. “Un tret de modernitat més enllà de conservadorisme o de progressisme”

(CR) Mabel Burguell, representat les Carmelites de la Caritat Vedruna de Catalunya, valora la renuncia del papa com “una magnífica notícia” pel que “representa històricament que, després de molts segles, un papa tingui la lucidesa i el coratge de retirar-se a temps”. També el valora com “un gest de grandesa d’esperit, de responsabilitat i de transparència que dóna al pontificat de Benet XVI un tret de modernitat més enllà dels clàssics esquemes de conservadorisme o de progressisme”.

panoràmica

Veure la fe