Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 12/02/2013

(CR) Mabel Burguell, representat les Carmelites de la Caritat Vedruna de Catalunya, valora la renuncia del papa com “una magnífica notícia” pel que “representa històricament que, després de molts segles, un papa tingui la lucidesa i el coratge de retirar-se a temps”. També el valora com “un gest de grandesa d’esperit, de responsabilitat i de transparència que dóna al pontificat de Benet XVI un tret de modernitat més enllà dels clàssics esquemes de conservadorisme o de progressisme”.

Burgell remarca a CatalunyaReligió que la decisió de Benet XVI mostra un pontífex “amb prou fe per saber que no és ell sinó el Crist l’únic imprescindible a l’Església, i prou amant d’aquesta Església com per no voler que la seva debilitat li sigui un llast”. Així, creu que la decisió és fruït d’un “llarg diàleg interior” en el que “emergeix l’home Joseph Ratzinger, savi teòleg, seguidor del Crist i alhora home envellit i de salut fràgil, amb consciència dels seus límits” i “emergeix el pontífex Benet XVI, conscient de ser una referència i pal de paller de l’Església universal”. En resum, diu, “un gran exemple per a tothom”. 

Tots els comentaris a la renúncia de Benet XVI, aquí.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.