Vés al contingut

notícies relacionades

L’Àmbit Cultural de Benedictines: frontissa entre monestirs femenins i societat

(ACUB) Les benedictines dels monestirs de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona i Sant Benet de Montserrat han presentat oficialment el projecte ACUB Àmbit Cultural de Benedictines. Nascuda el juliol de 2020, ha estat creada per conservar, gestionar i difondre el seu patrimoni documental, històric i cultural en successió del ja desaparegut SAF, el Servei d’Arxius de la Federació Catalana de Monges Benedictines.

Sant Pere de les Puel·les celebra 1.075 anys de la consagració del primer temple

(CR) El 6 de maig és una data assenyalada per la comunitat de monges benedictines del monestir de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona. És un dia en que celebren la consagració de l’església del monestir. Enguany fa 1.075 anys de la consagració del primer monestir, al barri de sant Pere. Vuit segles més tard van traslladar-se a Sarrià on van patir la destrucció de la guerra. Demà es commemoren els 75 anys de la consagració de l’actual temple, reconstruït de nou.

Relleu al Santuari de Puiggraciós

(Josep M. Boixareu –Grup Enllaç/CR) Aquest diumenge l'església del Santuari de Puiggraciós ha quedat plena a vessar en l’acte de relleu de la superiora Rosa Julivert. La germana Rosa hi ha estat des del primer dia. Des que l’any 1973 la comunitat de benedictines de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona va assumir la cura d’aquest santuari del Vallès Oriental.

Roser Caminal: “La pregària de silenci activa l'aquí i l'ara”

(Laura Mor –CR) Trobar espais de silenci en el brogit d'una ciutat com Barcelona té mèrit. Però les monges benedictines del monestir de Sant Pere de les Puel·les ho han aconseguit. Alguns en diuen mindfulness. Per a elles es tracta de percebre un Déu que mai no se n'ha anat. El cap de setmana del 6 al 8 d'abril organitzen un recés de silenci contemplatiu en aquesta mateixa línia. Les inscripcions són obertes fins el 20 de març.

Cesca Serra: “No hi ha vocació tardana”

(Laura Mor –CR) Nova professió solemne a la família benedictina. Aquest dissabte al matí la germana Cesca Serra i Bachs celebrarà la seva adhesió permanent a la comunitat monàstica de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona. En aquesta entrevista relata el que considera “un itinerari de fe molt accidentat” i, amb 70 anys, rebutja l'etiqueta de “vocació tardana”.

Cant gregorià pels 900 anys del monestir de Sant Pau del Camp

(Benetes) La Federació Catalana de Monges Benedictines inicien el 2017 amb una nova estrena. Per commemorar els 900 anys de la construcció de l’església del monestir benedictí de Sant Pau del Camp, el cor masculí Schola Gregoriana de Catalunya oferirà el 29 de gener l’audició Spiritus Domini.

Mor l'abadessa emèrita de les Puel·les, la benedictina Gertrudis Nin

(CR) Aquest dimecres ha mort la germana benedictina Gertrudis Nin, abadessa emèrita del monestir de Sant Pere de les Puel·les. La mare Gertrudis havia nascut al barri de Gràcia de Barcelona i tenia 75 anys. Va ser escollida abadessa per la seva comunitat l'any 2000, i el 2011 va presentar la seva renuncia en complir els 70 anys. El funeral s'ha celebrat aquest dijous a les 12 del matí al monestir de Sant Pere de les Puel·les.

panoràmica

Veure la fe