Vés al contingut

notícies relacionades

benetes-montserrat-2023

Les monges benedictines de Catalunya: “Diem prou a totes les guerres”

MONESTIR DE SANT BENET | Una trentena de monges benedictines catalanes s'han trobat al santuari de Puiggraciós en una trobada de germanor entre les comunitats benedictines de Catalunya. En la trobada, les representants de les tres comunitats catalanes han expressat el seu rebuig envers tots els conflictes bèl·lics i la seva solidaritat amb totes les víctimes de les guerres. 
rosa-julibert-cr

La benedictina Rosa Julibert, “íntegrament humana, propera i acollidora”

JOSEP MARIA BOIXAREU –CR | “M’emporto la gent al cor, no els deixo”, deia Rosa Julibert quan va haver de deixar el santuari de Puiggraciós el 26 de novembre de 2019, després de ser-ne la superiora durant mig segle. Ha mort aquest diumenge als 90 anys. Però, no ens has deixat Rosa, la benedictina íntegrament humana, propera i acollidora.
consell-internacional-benedictines

Sant Benet acull el consell internacional de benedictines

SANT BENET | El Consell Administratiu de la Communió Internationalis Benedictinarum (CIB), l'òrgan que lidera totes les benedictines del món, s'ha reunit aquesta setmana al Monestir de Sant Benet de Montserrat. Es tracta d'un consell que es reuneix dues vegades l'any. Sant Benet ha acollit aquesta trobada perquè l'abadessa del monestir, Maria del Mar Albajar, és una de les conselleres del CIB, que ha estat reelegida durant aquest nou consell.
documental-benedictines-morir-en-comunitat

Un documental de les benedictines mostra com es vivia la successió d'una abadessa

ANNA GUIMERÀ –CR | L’Àmbit Cultural de Benedictines (ACUB), una entitat de les monges de Sant Pere de les Puel·les i Sant Benet de Montserrat, juntament amb la Universitat de Barcelona (UB), ha presentat el curtmetratge 'Morir en comunitat'. Aquest peça audiovisual s’autodenomina com un producte de recerca acadèmica sobre la mort i benedicció de les abadesses de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona a la baixa edat mitjana.

L’Àmbit Cultural de Benedictines: frontissa entre monestirs femenins i societat

(ACUB) Les benedictines dels monestirs de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona i Sant Benet de Montserrat han presentat oficialment el projecte ACUB Àmbit Cultural de Benedictines. Nascuda el juliol de 2020, ha estat creada per conservar, gestionar i difondre el seu patrimoni documental, històric i cultural en successió del ja desaparegut SAF, el Servei d’Arxius de la Federació Catalana de Monges Benedictines.

Sant Pere de les Puel·les celebra 1.075 anys de la consagració del primer temple

(CR) El 6 de maig és una data assenyalada per la comunitat de monges benedictines del monestir de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona. És un dia en que celebren la consagració de l’església del monestir. Enguany fa 1.075 anys de la consagració del primer monestir, al barri de sant Pere. Vuit segles més tard van traslladar-se a Sarrià on van patir la destrucció de la guerra. Demà es commemoren els 75 anys de la consagració de l’actual temple, reconstruït de nou.

Relleu al Santuari de Puiggraciós

(Josep M. Boixareu –Grup Enllaç/CR) Aquest diumenge l'església del Santuari de Puiggraciós ha quedat plena a vessar en l’acte de relleu de la superiora Rosa Julivert. La germana Rosa hi ha estat des del primer dia. Des que l’any 1973 la comunitat de benedictines de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona va assumir la cura d’aquest santuari del Vallès Oriental.

panoràmica

Veure la fe