Vés al contingut
2 Catalunya Religió dt. 29/08/2017

Per saber-ne més

Galeria d'imatges

(Bisbat de Vic“Treballar ara i sempre per la pau i la llibertat”. És el que va demanar diumenge el bisbe de Vic, Romà Casanova, durant la missa dominical que va presidir al Monestir de Ripoll. El pastor de la diòcesi va voler ser-hi present en aquests moments de dolor i de sofriment per la població. Per aquest motiu va excusar la presència a la festa Major de Manresa, on hi tenia previst la seva assistència.

“L’amor cristià no té fronteres ni fòbies: siguem artesans de la pau dia a dia”, va dir Casanova. Des de Ripoll, “el bressol de Catalunya i capçalera del nostre país”, el bisbe va expressar la impotència davant dels fets terroristes, i del dolor, llàgrimes i sofriment que s’han provocat: “Impotència per totes les víctimes del sense-sentit del terrorisme”. També va definir els autors com “víctimes d’una ideologia diabòlica que els ha robat el cap i el cor, omplint-los d’orgull, de menyspreu als altres, d’autocegament de l’odi, convertint-se en sicaris del Reialme de la Mort”. Tot això ha provocat un dolor molt gran “a nosaltres els de Ripoll”.

El bisbe va afegir que el seu dolor “és pregària” a un Pare que plora llàgrimes d’infinita pietat pels seus fills: “Tenim un Pare que sap plorar, que plora amb nosaltres”. I advertí contra el perill que els cristians perdin el cor de la seva fe, el perill de les ideologies i del Reialme de la Mort.

En unes paraules d’esperança, va afegir: “Nosaltres creiem que la mort i l’odi no són les darreres paraules pronunciades sobre la paràbola de l’existència humana, i que l’Amor és més fort que la mort. I que l’amor, el perdó, la pau i la justícia és l’únic camí: 'que l’odi sigui vençut per l’amor i que la venjança deixi pas al perdó'. Un amor que, pel cristià, no té fronteres ni fòbies, i ha de
fer del cristià 'artesans de Pau' dia a dia”.

L’eucaristia va comptar amb una assistència més gran del que és habitual, tot i que no es va poder avisar amb suficient antel·lació, i amb la presència de l’alcalde del municipi, Jordi Nunell.

Missa a Sant Hipòlit de Voltregà i concentració a Ripoll

Casanova també es va fer present a dues poblacions afectades per la violència terrorista que ha assolat Catalunya els darrers dies. El dimarts 22 d’agost va visitar Sant Hipòlit de Voltregà on va oficiar la missa exequial per Pepita Codina, víctima mortal de l’atemptat a la rambla de Barcelona el 17 d’agost. A la cerimònia, d’un caràcter íntim, hi assistí la ministre de Sanitat, Dolors Montserrat; el conseller de Justícia, Carles Mundó, i l’alcalde del municipi, Xavier Vilamala. Dissabte dia 26, a Ripoll, el bisbe va participar en la concentració davant de l’Ajuntament, que tenia com a lema 'Ripoll per la pau, un pas endavant'.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.