Vés al contingut

notícies relacionades

"L'#avuixdemà ha de ser el denominador comú de projectes vinculats a l'entorn local"

(Glòria Barrete –CR) 12 de setembre, primer dia d'escola i jornada esperada per a molts. Milers de famílies aquest matí agafaran motxilles, bates, llibres i bolígrafs i s'encaminaran a les escoles dels seus fills i filles, nebots o néts. Però no serà el primer dia de feina per al professorat. Porten ja jornades preparant l'inici d'escola. Alguns ultimen programacions, preparen presentacions del lema del curs i també aquests darrers dies reben algunes formacions sobre educació i innovació, treball cooperatiu, creativitat a l'aula o educació emocional.

Congrés Fedac: De corregir en vermell, a avaluar en verd

(Jordi Llisterri-CR/Lleida) Res ja no serà igual en el món de l'educació. Ni tan sols la manera d'avaluar l'alumne. De corregir-li en vermell tot allò que fa malament perquè n'aprengui, caldrà passar a avaluar en verd el que ell ha aprés i que li permet corregir l'error. I això no es pot fer al marge de les emocions. Són algunes de les idees de la jornada del Congrés Fedac que aquest dissabte es va fer a Lleida dins de les cinc sessions de l'any congressual #avuixdemà.

Les escoles cristianes refermen l'opció pel “canvi cultural” a les aules

(Laura Mor –CR) Un interrogant i una resposta unívoca, que només pot ser afirmativa: “Volem fer la feina millor?” És la pregunta que han de traslladar els equips directius de les escoles als claustres de professors. Així ho han encomanat des de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya durant la segona Jornada d'Innovació, que ha aplegat unes dues-centes persones al Col·legi Dominiques de l'Ensenyament de Barcelona.

La Fedac comença el curs preparada per al futur

(Glòria Barrete/Jordi Llisterri –CR) Innovació educativa no és només tirar envans de les aules o penjar pissarres digitals. Això ho tenen ben clar els diversos col·lectius d'escoles cristianes que estan apostant per la innovació educativa. Entre elles aquest inici de curs destaca la Fedac, els centres escolars de les Dominiques de l'Anunciata del Pare Coll i una de les principals xarxes de l'escola cristiana a Catalunya.

Fedac, un congrés de piulades amb passió #avuixdemà

(CR) L'entusiasme que es va viure en el Congrés de la Fedac a l'Auditori de Barcelona també es va poder veure a les xarxes socials. Els qui hi eren i els qui no hi eren van poder seguir-lo en directe a través del canal #avuixdema amb piulades al Twitter de desenes d'assistents.

#avuixdemà visualitza el nou projecte educatiu de FEDAC

(Glòria Barrete –CR) Al setembre a la comunitat FEDAC -Fundació Educativa Dominiques Anunciata Pare Coll- se li gira feina. El 8 de setembre la Fundació organitza un Congrés per presentar en societat el seu nou projecte educatiu i alhora debatre quin paper social juga l'escola concertada avui i quin és l'aprenentatge del futur.

Veure la fe