Vés al contingut

notícies relacionades

“Els veïns han rebut molt bé la parròquia ortodoxa”

(Lucia Montobbio/CR) Aurel Bunda va viure la revolució de Romania de prop. Quan va començar tot, en 1989, en Timisoara, Aurel estava realitzant el servei militar obligatori. Al soldat ras li va tocar custodiar edificis públics, i va formar part d'un grup, en el qual també hi havia altres teòlegs, als quals se'ls va ordenar sortir a dialogar amb els manifestants. Els disturbis van enderrocar el govern comunista i autoritari de Nicolae Ceauşescu, que va ser executat al costat de la seva dona després d'un judici realitzat per un tribunal militar.

Sant'Egidio fa memòria dels “nous màrtirs”

(Sant’Egidio) Fent camí cap a la Setmana Santa, la Comunitat de Sant’Egidio ha fet memòria dels testimonis de la fe que ens han deixat en els temps recents. Són molts cristians que en nombrosos llocs del món han patit persecucions, discriminacions, privacions de la llibertat religiosa i fins i tot han perdut la vida.

L'església ortodoxa romanesa reclama un conveni de cooperació propi

(Afers Religiosos) El director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, ha rebut aquesta dilluns els responsables de l’església ortodoxa romanesa: el bisbe de l’Episcopat d’Espanya i Portugal, monsenyor Timotei Lauran; i els preberes d’aquesta comunitat a Lleida i a Barcelona, els pares Daniel Simón i Aurel Bunda, respectivament.

Veure la fe