Vés al contingut

notícies relacionades

Condemna dels musulmans i de les comunitats religioses pels atemptats

(CR) Les comunitat religoses que s'apleguen al voltant de Grup de Treball Estable de Religions i les comunitats musulmans que en formen part han publicat aquest divendres diversos comunicats de condemna dels atemptats contra dues mesquites a Nova Zelanda.

Comunicat del Grup de Treball Estable de Religions

L'Església expressa el seu condol

(Arquebisbat de Barcelona) La Conferència Episcopal Espanyola i la Conferència Episcopal Tarraconense han emès dos comunicats de condol pel greu atemptat perpetrat aquest dijous al centre de la ciutat de Barcelona. Ambdues entitats expressen el sentiment general de l’Església a casa nostra. L’Oficina d’Informació de la Conferència Episcopal Espanyola ha emès una nota de condol on condemna “quasevol forma de terrorisme” i fa crida a tots els creients perquè “elevin les seves pregàries per demanar a Déu que concedeixi el descans etern a les persones difuntes”.

Cristians màrtirs del segle XXI

(Josep M. Bausset) La crueltat amb què són exterminats els cristians en ple segle XXI, hauria de moure la denúncia dels governs i la solidaritat amb aquestes víctimes que són assassinades pel fet de creure en Jesucrist. L’últim atemptat (conegut) ha estat la matança de desenes de cristians coptes, el diumenge de Rams, mentre celebraven l’Eucaristia.

Els bisbes catalans contra l'odi en nom de Déu

(CR) Els bisbes Joan-Enric Vives, Francesc Pardo, Jaume Pujol i Lluís Martínez Sistach són alguns dels prelats catalans que al llarg d'aquest dissabte s'han pronunciat per condemnar els atemptats. L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, també ha fet una nota de condol.

Jueus catalans i dues iniciatives interreligioses rebutgen els atacs de París

(David Casals i Vila –CR) Catalunya és cada cop un país més plural i això té conseqüències en com les comunitats religioses han reaccionat davant els atemptats jihadistes de París de dies enrere, contra la revista satírica francesa 'Charlie Hebdo' i també contra un supermercat que venia 'kosher', menjar que compleix els preceptes que estableix la Torah.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe