Vés al contingut

notícies relacionades

El Papa condemna l'assassinat del president d'Haití

(Vatican News) El papa Francesc ha enviat un telegrama de condol després de "l’atroç assassinat" del president d'Haití Jovenel Moïse, esdevingut la matinada del 7 de juliol.  En la missiva, signada pel secretari d'Estat vaticà, Pietro Parolin, el Pontífex "presenta el seu condol a el poble haitià i la seva dona, també greument ferida, la vida de la qual encomana a Déu”.

Josep M. Ràfols: “No ens podem permetre tenir la desaparició del bisbe Irurita sense resoldre”

(Jordi Llisterri –CR) Probablement serà el llibre definitiu sobre la desaparició del bisbe Manuel Irurita. Han passat més de 80 anys de la seva mort, ha tingut un procés de beatificació inacabat que ha durat dècades i encara no s’havia aclarit què havia passat amb el bisbe de Barcelona. Un bisbe enterrat amb honors de màrtir a la catedral però que hi ha testimonis que diuen haver-lo vist viu tres anys després de la seu  suposat assassinat.

"La germana Isa és un reflex claríssim, transparent, del Déu que és amor"

(Glòria Barrete –CR) "Vaig venir a la seva professió solemne en aquesta mateixa capella fa uns quants anys i avui vinc al seu funeral, quina mort més absurda!", ens explica una assistent al comiat de la germana Isabel Solà mentre ens encaminem cap a l'escola Jesús-Maria del barri de Sant Gervasi de Barcelona. "Recordo que cantava molt bé, tenia una gran veu", prossegueix.

La ràbia d'Isa Solà, la religiosa catalana de Jesús-Maria assassinada a Haití

(Jordi Llisterri –CR) Isabel Solà Matas va anar a Haití com a missionera de Jesús-Maria el 2008; el 2010 va sobreviure el greu terratrèmol que va causar 300.000 morts, i es va quedar allà ajudant a la reconstrucció del país. Aquest divendres va morir pels trets d'uns lladres mentre conduïa pel centre de Port-au-Prince.

La beatificació d’Óscar Romero es podrà seguir en directe des de Santa Anna

(CR/Signis) La parròquia de Santa Anna de Barcelona instal·larà dissabte una pantalla a la Sala Capitular per seguir en directe la beatificació d’Óscar Romero. És una de les activitats amb què aquests dies l’església catalana seguirà la proclamació del nou beat i recordarà el valor del seu llegat.

Veure la fe