Vés al contingut

notícies relacionades

Els valors comuns que uneixen musulmans i cristians

(Islamcat) El professor i investigador en sociologia i ciències islàmiques Taoufik Cheddadi El Harrak ha impartit una xerrada sobre els valors comuns que uneixen musulmans i cristians. Ho ha fet a les jornades educatives i formatives que han tingut lloc aquest cap de setmana i que han organitzat la Comunitat Islàmica del Bages amb la col·laboració de la Unió de Comunitats Islàmiqu

Dídac P. Lagarriga: “Les formigues em fascinen”

(Josep Gordi –CR) Aquests dies que comporten solitud i contemplació, donem veu als qui hi estan familiaritzats. Tot i que va néixer a Brasil el 1976, des de petit viu a Catalunya. Dídac P. Lagarriga va començar a escriure i publicar des de molt jove. Molt interessat per la pluralitat de cultures i religions, no separa l’escriptura de la tasca com a editor i traductor.

La religió com espai de sensatesa i de llibertat en la Jornada del Grup Sant Jordi

(Jordi Llisterri –CR) Malauradament el tema no podia ser més actual. Aquest dissabte es va celebrar a Barcelona la onzena jornada anual del Grup Sant Jordi, que aquest any estava dedicada a les religions com espai de sensatesa i de llibertat. El rerefons dels atemptats de París i els paper de les comunitats religioses en la lluita contra el terrorisme islamista van ser els eixos principals del debat.

"L'Estat Islàmic no té res a veure amb l'islam"

(David Casals i Vila –CR) Es fa dir “Estat Islàmic” i sembra el terror sota els seus dominis. Malgrat això, els seus promotors ja han aconseguit un dels seus objectius. Que els mitjans de comunicació occidentals l’anomenin amb la denominació que ells proposen, "Estat Islàmic", una expressió que a més de pretensiosa suposa faltar la veritat amb els postulats que defensa l'islam.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe