Vés al contingut

notícies relacionades

La Sagrada Família no paga impostos?

(Jordi Llisterri –CR) La Basílica de la Sagrada Família paga tots els impostos que per llei li correspon. Aquesta és una afirmació que els darrers dies s'ha posat en dubte. En aquest context, el Patronat de la Sagrada Família ha accedit a explicar a CatalunyaReligió.cat tots els detalls de la seva fiscalitat: quins impostos paguen, per quins conceptes i de quins estan exempts.

Carina Mejías: "Hem de demanar als musulmans respecte per les nostres tradicions"

(CR) La portaveu del grup parlamentari de Ciutadans i regidora de l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, demana als musulmans que viuen a Catalunya que "el mateix respecte que ells demanen per les seves tradicions, nosaltres l'hem de demanar per a les nostres". Assegura que "hem de ser molt exigents a l'hora de respectar el compliment de les nostres lleis, de les nostres normes i de la convivència. Tot aquell qui es vulgui refugiar en la pràctica d'una religió per incomplir les nostres normes, se l'ha de tallar".

Dolors Camats: "Cal combatre la gent que fa política amb el racisme o la islamofòbia"

(CR) La coordinadora nacional d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Dolors Camats, aposta per "conèixer, explicar, donar dades, trencar amb prejudicis" per assegurar la convivència amb les noves religions. Cal "combatre clarament aquesta gent que fa política de l'estigma, del prejudici i de l'etiqueta, i n'intenta treure conclusions des del racisme, la islamofòbia i la xenofòbia", assegura. I demana que "no parlem a base de tòpics" o "de percepcions d'allò que tenim més a prop".

Alícia Sánchez-Camacho: "Un nacionalisme excloent és contrari als principis catòlics"

(CR) La presidenta del Partit Popular de Catalunya (PPC), Alícia Sánchez-Camacho, no vol parlar "d'una Església catalana diferenciada d'una Església espanyola, ni diferenciada de cap altra Església". I lamenta que es pugui "arribar a situacions en les quals un plantejament d'un nacionalisme independentista sigui excloent, que és contrari als meus principis catòlics". La líder del PPC assegura que amb el que creu "és en el respecte i en l'estimació al meu germà" i "en una convivència en què tothom s'ha d'incloure".

Miquel Iceta: "No considero l'Església catòlica una cosa aliena al meu país"

(CR) El primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Miquel Iceta, reconeix l'important paper que "l'Església catalana ha tingut per sort de Catalunya en la preservació de la llengua i de la cultura, amb la complicitat durant la llarga nit de la dictadura o amb el sorgiment de molts fenòmens associatius". Per això, assegura que "tot i que jo ara no em considero membre de l'Església catòlica, tampoc la considero una cosa aliena al meu país; en absolut".

Catalunya i Religió. Converses amb els líders polítics catalans

(CR) Durant la primavera del 2015 CatalunyaReligió.cat i la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna ha enregistrat un cicle d'entrevistes als líders polítics catalans. "Catalunya i Religió" recull les posicions dels principals grups parlamentaris catalans sobre els temes religiosos que tenen dimensió pública i que afecten a les administracions. La laïcitat i l'aconfessionalitat, les relacions amb l'Església catòlica, els valors i la solidaritat, la convivència o l'acollida de noves religions com l'Islam, són alguns dels temes de conversa.

Veure la fe