Vés al contingut

notícies relacionades

Una joia que no s‘esgota mai. Carta de Taizé 2017

Publiquem la versió catalana de la Carta de Taizé 2017 amb motiu de la trobada que s'ha celebrat aquest Cap d'Any a la ciutat suïssa de Basilea.   Una joia que no s‘esgota mai Una jove molt malalta em deia l’estiu passat: «Estimo la vida.» Vaig quedar trastocat per la joia interior que l’omplia, malgrat els límits estrets que li imposava la seva malaltia. Em van tocar no només les seves paraules, sinó també la bonica expressió del seu rostre.

2017, l'any del "procés" també a l'Església

(CR) El recull de les notícies més vistes del 2017 a Catalunya Religió mostra l'interès amb el qual els lectors han seguit totes les informacions eclesials relacionades amb l'actualitat política a Catalunya. Tres de les cinc notícies més llegides de l'any estan relacionades amb el procés sobiranista.

21 candidatures competeixen pel VII Memorial Cassià Just

(Direcció General d'Afers Religiosos) En la setena edició del Memorial Cassià Just, s’han rebut 21 candidatures, de les quals 10 corresponen a persones i les altres 11 a entitats. També és destacable la desena de sol·licituds que presenten candidats estrangers o internacionals.

La Salle a Montserrat: una experiència de fe i de servei

(Laura Mor –CR/Montserrat) La muntanya de Montserrat s'ha tacat aquest dissabte de mocadors grocs. Els pelegrins de La Salle hi han arribat en compta-gotes. Caminaven des de Mollerussa, Gallifa, Barcelona, Hostalets de Balenyà, la Llacuna, Manresa, Collbató i Monistrol. A la plaça de Santa Maria, jocs infantils, sacs de dormir i peus descalços amb butllofes. N'hi ha que canten i també amics que es retroben. La família lasal·liana ha celebrat la quarantena edició de la pujada a peu de Montserrat.

“La solució al sensellarisme no és obrir més albergs”

(Fundació Pere Tarrés) La nit del 17 al 18 de maig tindrà lloc el recompte de persones que dormen al ras a Barcelona, organitzat per la Xarxa d’Atenció a Persones sense Llar (XAPSLL) amb la participació de 1.000 voluntaris. Aquesta xarxa la conformen entitats com ara Càritas Diocesana de Barcelona, Serveis Socials de Sant Joan de Déu, les Filles de la Caritat o la Comunitat de Sant Egidi, entre d'altres.

Ricard Ruiz i Francisco Díaz, Premi Edebé de Literatura Infantil i Juveni

(Salesians) Ricard Ruiz Garzón (Barcelona, 1973), amb la novel·la La Immortal, i Francisco Díaz Valladares, (Villamanrique de la Condesa – Sevilla, 1950), amb la novel·la Rera l’ombra del bruixot, són els guanyadors de la XXV edició del Premi Edebé de Literatura Infantil i Juvenil. 

El Servei Jesuïta a Migrants denuncia la vulnerabilitat dels joves estrangers no acompanyats

(Migra Studium) Aquest diumenge, 15 de gener, l'església celebra la Jornada Mundial dels Migrants i Refugiats 2017. Amb motiu d'aquesta jornada, des de la Campanya d'Hospitalitat les obres socials de la Companyia de Jesús (Entrecultures, Servei Jesuïta a Migrants, ALBOAN i Fundación Hogar de San José) denuncien les dificultats afegides que pateixen els joves estrangers no acompanyats.

Veure la fe