Vés al contingut

notícies relacionades

20 anys diòcesi de Terrassa

Terrassa celebra amb tota la diòcesi els vint anys d’història

GLÒRIA BARRETE -CR | Nombrosos joves esperaven atents, uniformats i espectants a l’entrada de la catedral del Sant Esperit de Terrassa aquest dissabte al matí. “On et posaves tu?”, “hem de dir a la gent que vagi entrant?”, preguntaven alguns d’ells. Eren part del servei d’ordre de l’Eucaristia celebrativa del vintè aniversari de la diòcesi que ha congregat gran part del bisbat de Terrassa i de l’Església catalana. El 15 de juny del 2004, fa exactament vint anys, Joan Pau II a través de la butlla ‘Christifidelium salutem’ erigia la diòcesi de Terrassa.
Bisbat Sant Feliu 500 anys temple i 20 anys

Sant Feliu es bolca per celebrar 500 anys de la parròquia de Sant Llorenç i 20 anys del bisbat

GLÒRIA BARRETE -CR | “Encara recordo el dia en què ens van anunciar que ja no seríem del bisbat de Barcelona i seríem d’un nou bisbat, el de Sant Feliu”, ens explica una feligresa de Vilanova i la Geltrú. "Deixar de ser de Barcelona ens feia patir, pel que podia suposar pel que fa a recursos i d'estructures", reconeix. Ho fa minuts abans d’iniciar-se la missa solemne aquest diumenge pels 500 anys de la parròquia de Sant Llorenç de Sant Feliu i pels 20 anys d’inici del bisbat. “Qui ens havia de dir aleshores tot el que faríem com a Bisbat, avui calia venir a celebrar-ho”, ens reconeix emocionada.

El Centre Sant Jaume celebra 20 anys de compromís socioeducatiu

(Laura Mor –CR) Al número 33 del carrer Tortosa hi ha una porta discreta que amaga vint anys de feina sistemàtica a favor dels infants més vulnerables del sud de Badalona. És el Centre Sant Jaume de la Fundació Carles Blanch, un centre socioeducatiu que forma part del sector social de la Companyia de Jesús. Aquest dilluns l'escola Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi acull la inauguració del 20è aniversari de l'entitat. Els actes de celebració s'allargaran fins el 9 de novembre.

Veure la fe