Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Conviden tothom a ensenyar les seves claus a Instagram i Facebook per ser la clau contra l’extremisme a les xarxes

Un grup d’estudiants de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull (Barcelona) ha llençat la campanya #BeTheKey (en anglès, sigues la clau) per acabar amb el discurs d’odi contra els musulmans dins i fora de les xarxes socials. L’objectiu principal és conscienciar i fer reaccionar la ciutadania, les institucions i mitjans de comunicació davant el discurs de la islamofòbia a la ciutat i, en concret, al barri del Raval.

La iniciativa neix en el marc de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura a partir de la preocupació de 7 joves d’entre 18 i 25 anys que han observat com els atacs terroristes del passat 17 d’agost van colpir el cor del barri on està situada la seva Facultat. En observar actituds intolerants a la comunitat i d’una narrativa no sempre positiva envers l’islam, s’han proposat actuar per resoldre el problema. “Veiem la situació amb gran preocupació i per això pensem que és el moment de canviar i fer escoltar les nostres veus”, afirmen. El seu lema, del qual sorgeix el nom, és “cadascun de nosaltres pot esdevenir clau per canviar el discurs i actituds d’odi envers els immigrants”.

Amb presència a Facebook i Instagram, es fa una crida per tal que els usuaris alcin la veu en contra l’odi enviant les seves fotografies més creatives amb una clau com a protagonista. “L’art ens ajudarà a complir el nostre objectiu: tots podem ser la clau” reiteren els joves. La col·lecció d’imatges recollides s’exposarà també a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (URL) durant els propers mesos.

#BeTheKey, al plató i al carrer

El proper 14 de maig la campanya es traslladarà a dos espais també claus. Per una banda, al plató de Blanquerna, on joves de diferents confessions i conviccions explicaran en què estan sent la clau per canviar el discurs islamòfob. Al carrer, #BeTheKey es presentarà als ciutadans i se’ls demanarà la seva participació. La campanya convida tothom a explicar en què contribueix per eliminar la islamofòbia i demana la participació activa de la ciutadania. El missatge, tots podem ser la clau per acabar amb aquesta situació.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.