Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Conviden tothom a ensenyar les seves claus a Instagram i Facebook per ser la clau contra l’extremisme a les xarxes

Un grup d’estudiants de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull (Barcelona) ha llençat la campanya #BeTheKey (en anglès, sigues la clau)  per acabar amb el discurs d’odi contra els musulmans dins i fora de les xarxes socials. L’objectiu principal és conscienciar i fer reaccionar la ciutadania, les institucions i mitjans de comunicació davant  el discurs de la islamofòbia a la ciutat i, en concret, al barri del Raval.

La iniciativa neix en el marc de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura a partir de la preocupació de 7 joves d’entre 18 i 25 anys que han observat com els atacs terroristes del passat 17 d’agost van colpir el cor del barri on està situada la seva Facultat. En observar actituds intolerants a la comunitat i d’una narrativa no sempre positiva envers l’islam, s’han proposat actuar per resoldre el problema. “Veiem la situació amb gran preocupació i per això pensem que és el moment de canviar i fer escoltar les nostres veus”, afirmen. El seu lema, del qual sorgeix el nom, és “cadascun de nosaltres pot esdevenir clau per canviar el discurs i actituds d’odi envers els immigrants”.

Amb presència a Facebook i Instagram, es fa una crida per tal que els usuaris alcin la veu en contra l’odi enviant les seves fotografies més creatives amb una clau com a protagonista. “L’art ens ajudarà a complir el nostre objectiu: tots podem ser la clau” reiteren els joves. La col·lecció d’imatges recollides s’exposarà també a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (URL) durant els propers mesos.

#BeTheKey, al plató i al carrer

El proper 14 de maig la campanya es traslladarà a dos espais també claus. Per una banda, al plató de Blanquerna, on joves de diferents confessions i conviccions explicaran en què estan sent la clau per canviar el discurs islamòfob. Al carrer, #BeTheKey es presentarà als ciutadans i se’ls demanarà la seva participació. La campanya convida tothom a explicar en què contribueix per eliminar la islamofòbia i demana la participació activa de la ciutadania. El missatge, tots podem ser la clau per acabar amb aquesta situació.