Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri –CR) Deu anys de l’agència catòlica de notícies Flama. Aquest dimecres ho van celebrar amb un acte i una missa a l’Església de Betlem de Barcelona. El teòleg i consultor del Pontifici Consell per a la Nova Evangelització, Xavier Morlans, va ser el ponent principal de la celebració parlant de comunicació i Evangelització.

Morlans va definir internet com un dels espais principals de nova evangelització. I, tot i aquesta importància, creu que “l’Església encara no està amb prou força a la xarxa”. El repte és integrar en la comunicació eclesial el primer anunci, adreçat als allunyats o als molts que ja no han conegut de petits la fe cristiana. Per Morlans, “els catòlics hem interioritzat en part el laïcisme excloent”, que porta a la privatització de la fe. En canvi, ara convé un anunci més explícit però sobretot que passi per l’emoció: “Cal adreçar-se al cor”. Una comunicació en la “que vibri l’emoció, que no vol dir que desaparegui la intel·ligència”, com es fa, per exemple, a través de la música o d’altres arts.

Una bona idea

Dins de l’acte es va relatar la trajectòria i la finalitat dels 10 anys de Flama.info. Antoni Comas, president de la Federació de Cristians de Catalunya, l’entitat de promou Flama, va dir que deu anys després s’ha vist que la iniciativa va ser “una bona idea” i que “compta amb el recolzament de la gent”. L’exconseller Comas, va explicar que la Federació se sosté en
“l’amor i servei a l’Església i a Jesús, i en amor i servei a la nostra pàtria catalana” i que “Flama serveix a aquests dos principis”.

Per la seva banda, el director de Flama, Agustí Gallart, va explicar que l’agència va néixer per respondre a “l’absència absoluta de l’Església des del punt de vista informatiu” i que es va inspirar en altres agències catòliques com Zenit.

En l’acte també es va tenir molt present el bisbe Joan Carrera, que juntament amb l’arquebisbe Joan-Enric Vives van ser el dos prelats que van donar el suport inicial més entusiasta al projecte. Gallart també va fer present la figura d’un dels principals col·laboradors, el teòleg Antoni Maria Oriol Tataret, que va fixar el projecte només havia de seguir una pauta per encertar: “Siguem fidels a l’Església de Catalunya. El nostre nord ha de ser únicament aquest”.

L’acte va incloure la projecció d’un vídeo amb la felicitació pels deu anys de gairebé tots els bisbes de Catalunya, entre ells els arquebisbes metropolitans Lluís Martínez Sistach i Jaume Pujol; l’abat de Montserrat, Josep Maria Soler; el president de la Unió de Religiosos, Màxim Muñoz; i la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega. A l’acte també hi va assistir el bisbe emèrit Joan Godayol; el vicari episcopal de Barcelona Salvador Barcardit; el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell; o els directors d’altres mitjans religiosos com Jaume Aymar de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, i Francesc Rosaura de Signes dels Temps.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.