Vés al contingut
Catalunya Religió

(Servei Solidari) El curs 2020-21 ha començat amb relleu al capdavant de la gerència de les tres fundacions d’Acció Social d’Escola Pia : Fundació Servei Solidari, Fundació Benallar i Fundació Educació Solidària. Ernest Botargues, cap de l’Àrea d’Acció Social i membre de l’equip de govern de l’Escola Pia de Catalunya des de 2015, assumeix aquesta responsabilitat amb el repte de fer front a les conseqüències socials i econòmiques del confinament, que s’afegeixen a les necessitats ja existents. Per fer-ho, compta amb l’experiència dels equips de les fundacions i de l’àmplia comunitat de l’Escola Pia.

Durant els darrers tres anys, Botargues ha estat molt present en el dia a dia de les fundacions i el seu nomenament aporta la seva llarga experiència en l’àmbit de l’acció social i concretament en la vessant de la intervenció educativa.

Va iniciar la seva activitat en el món social a mitjans dels anys 80 participant com a voluntari en diferents projectes i llicenciant-se en Pedagogia. L’any 2009 va entrar a formar part de la Fundació Servei Solidari com a coordinador d’habitatges per a joves a l’Espai Cabestany, activitat que va exercir durant els sis anys següents.

L’Ernest Botargues pren el relleu del Sergi Noguera que, com a gerent de les tres fundacions els darrers tres anys, ha portat a terme un important treball d’integració d’aquestes.

Sota la seva responsabilitat, destaca el creixement de bona part dels projectes actuals i de l’equip fins arribar a ser més de 50 professionals que treballen, colze a colze, amb 350 persones voluntàries. Igualment, s’han establert importants convenis amb l’Ajuntament de Barcelona i entitats com Càritas que han permès ampliar el marc de l’acció social que s’estava duent a terme. S’han posat en marxa projectes amb diferents institucions educatives de l’Escola Pia entre els quals destaca el programa Rotllana, que es va iniciar amb tres centres, un d’ells a Igualada, on rep el nom de “La Peça”.

En aquests darrers anys també s’han ampliat els programes d’acollida en habitatge: actualment, 27 pisos acullen joves extutelats, joves en situació irregular i persones i famílies sol·licitants d’asil, acompanyats per les educadores i els educadors de les fundacions.

També hi ha un altre canvi important en la gestió de les fundacions: Jordi Teixidor assumeix la gerència de la cooperativa Educat.

Aquesta cooperativa de serveis de neteja va ser creada per un grup d’entitats sense ànim de lucre, i actualment presta servei a quasi una cinquantena de centres educatius, comunitats i entitats socials, tant a la província de Catalunya com a la de Betània. La seva activitat dóna feina actualment a 420 persones. L’itinerari d’en Jordi Teixidor per les fundacions es va iniciar fa 19 anys a través d’Educació Solidària prenent-hi diferents responsabilitats fins a ser el responsable del departament d’administració de les tres fundacions.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.