×

Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(La Salle) Aquest mes de febrer es posa en marxa el projecte ‘Nous Avis’ de La Salle Sant Celoni. Nous Avis és el relleu del projecte ‘Ajuda a la tercera edat’ que, durant el curs passat, va realitzar un grup d’alumnes de 4t d’ESO del centre, en el marc del projecte FAIG-APS (Aprenentatge i Servei). Un projecte que arribava després d’analitzar les necessitats de l’entorn.

El projecte ‘Ajuda a la tercera edat’ va ser el projecte més votat al concurs de l’Ajuntament Jove de Sant Celoni, el curs passat. Obtenint, així, una dotació de 1600 € per a fer-lo realitat.

Una xifra que ha permès als alumnes adquirir jocs de taula, carros de la compra, entre altres per tal de donar el servei que les persones que reben l’ajuda necessiten.

Actualment són 11 els alumnes de La Salle Sant Celoni que participen en aquest projecte. Aquests, per parelles, ajudaran des d’aquest mes de febrer i fins al juny a 5 avis i àvies.

La col·laboració es fa un dia a la setmana durant una hora i mitja, i per tal d’adaptar l’ajuda a les necessitats de l’avi o l’àvia, s’ha fet una reunió inicial entre la persona gran, una educadora social i els alumnes. Així, pacten si l’avi/a necessita companyia, o ajuda per anar a comprar, o passejar…

El projecte Nous Avis va néixer l’any passat gràcies a 6 alumnes del centre. Ara, els 11 alumnes que l’estan realitzant volen elaborar una plataforma que permeti a alumnes d’altres escoles del municipi inscriure’s en el programa i així facilitar el Servei Comunitari que aviat serà obligatori per a tots els alumnes de 3r i 4t d’ESO.