Vés al contingut
Catalunya Religió
martin-echevarria
Fotografia: UAO CEU.

Abat Oliba CEU El degà de la Facultat de Psicologia de la Universitat Abat Oliba CEU, Martín Echavarría, ha sigut nomenat membre ordinari de la Pontifícia Acadèmia de Sant Tomàs (PAST). L'ingrés s'ha fet públic durant l'acte d'inauguració de l'XI Congrés Tomista Internacional, que se celebra aquesta setmana en la Universitat Pontifícia de Sant Tomàs, a Roma.

La PAST va ser fundada el 15 d'octubre de 1879 per Lleó XIII, i reformada per sant Joan Pau el 28 de gener de 1999, amb la Carta Apostòlica Inter Munera Academiarum. La missió de la PAST consisteix en la investigació, defensa i difusió de la doctrina de sant Tomàs d'Aquino, i, tenint en compte les condicions culturals d'avui dia, "formular amb major diligència aquella part de la doctrina tomista que tracta de la humanitat, atès que les seves afirmacions sobre la dignitat de la persona humana i sobre l'ús de la raó d'acord amb la fe, fan de sant Tomàs un mestre per al nostre temps". Composta per 50 membres ordinaris, la PAST està presidida actualment per Serge-Thomas Bonino.

Ètica de la virtut, estudis tomistes i història de la psicologia

El nou acadèmic Echavarría és doctor en Filosofia pel Pontifici Ateneu Regina Apostolorum (2004), i llicenciat en Filosofia i en Psicologia per la Pontifícia Universitat Catòlica Argentina (1999 i 1997). És professor en la Universitat Abat Oliba CEU, on exerceix ara el càrrec de Degà de la Facultat de Psicologia, participant així mateix en el grup d'investigació 'Persona i vida personal' (PROSOPON). Imparteix així mateix docència en l'Institut Sant Tomàs de Barcelona, i és president de la secció espanyola de la Societat Internacional Tomàs d'Aquino.

Ha guanyat el premi Cornelio Fabro, de la Càtedra Octavio N. Derisi de la Universitat Catòlica Argentina. La seva investigació s'ha dirigit principalment a les següents àrees: Antropologia filosòfica, Fonamentació filosòfica de la Psicologia, Història de la Psicologia, Ètica de la virtut, Psicologia de la virtut i Estudis tomistes. La seva tesi de doctorat es va centrar en una fonamentació de la psicologia en el pensament de Tomàs d'Aquino, publicada amb el títol La praxi de la psicologia i els seus nivells epistemològics segons sant Tomàs d'Aquino. Sobre l'Aquinate ha escrit diversos articles, especialment de temàtica psicològica, gnoseològica i moral. Sobre història de la psicologia ha escrit dos llibres i alguns articles.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.