Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(CR) La Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya és una de les federacions islàmiques que dijous va recomanar aturar l’activitat dels llocs de culte o tancar-los per fer front al coronavirus. El president d’UCICAT Mohamed El Ghaidouni ha explicat a Catalunya Religió que la majoria d’oratoris i mesquites a Catalunya han tancat i convidant a fer les pregàries a casa. Alguns centres van plantejar-se duplicar les pregàries comunitàries del divendres per evitar la concentració de persones però la majoria han acabat tancant.

Després de les indicacions de la Generalitat, es va recomanar la suspensió de les activitats formatives en totes les seus i llocs de culte, l’oració comunitària (Salat) dels propers divendres i les cinc oracions diàries dels propers dies. Les comunitats han demanat que se segueixi realitzant l’oració des de casa. “Tancar els llocs de culte no vol dir oblidar-se del Déu creador”, explica El Ghaidouni, especialment demanant “la salut dels ciutadans i tenint presents les dificultat dels altres en la pregària”.

Les comunitats islàmiques també estan preocupades per l’atenció a les persones amb dificultats econòmiques, per exemple, “molts autònoms que ara no podran treballar”. El Ghaidouni remarca que “tenim la disponibilitat a ajudar en tot el que faci falta i que aquestes famílies tinguin el suport econòmic de la comunitat”

La nota de l’UCIDE conclou que cal seguir les indicacions de les autoritats “sempre vetllant pel bé comú, la salut pròpia i pel proïsme, aportant la nostra responsabilitat i hàbits higiènics a la salut pública de tota la societat catalana”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.