Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(CR) Seguint la llarga tradició d’aposta per l’art, el Col·legi Episcopal de Lleida ha impulsat la creació d’un mural artístic a la façana exterior del centre educatiu. L’artista i exalumne de l’escola Albert Bonet ha estat l’encarregat de dur a terme aquesta obra d’art de grans dimensions, al mur exterior situat al carrer Joan Miró, que s’inaugurarà aquest divendres al migdia.

Fins a sis joves alumnes del col·legi han fet de models per al mural, que segueix un estil artístic hiperrealista. L’escola vol transmetre un “missatge d’esperança” i valorar el que consideren important: “l’alegria de viure”, especialment després d’un any de pandèmia que ha afectat de ple a tota la comunitat educativa del centre. Al voltant de 10.000 persones a la setmana veuran aquesta obra d’art, afirmen fonts del Col·legi Episcopal. Conscients d’aquest impacte a la ciutat de Lleida, el centre ha marcat com a elements centrals del mural l’alegria, la vida, l’amistat, la natura i la creativitat.

El Col·legi Episcopal destaca en qüestions artístiques tant a fora de les aules com a dins. Entre les modalitats que es poden cursar a Batxillerat, la modalitat artística un prestigi reconegut i des de fa anys l’alumnat exposa les seves obres a la Biblioteca Pública de la ciutat, a la Universitat de Lleida, al Centre Cívic de Balàfia, al Centre Juvenil de la Palma i Ekke, entre altres.

Bonet compta amb altres intervencions artístiques a l’escola, l’any 2015 va pintar els murs del pati, també prenent com a models diversos alumnes, i l’any següent va continuar la seva intervenció a l’àrea d’Educació Infantil. El jove de Riba-roja d’Ebre, que actualment resideix a Barcelona, compagina la seva vessant de pintor i grafiter, vinculat al moviment street art, amb la de tatuador, un ofici que va començar ben aviat i que li ha donat força renom, arribant a tatuar personatges coneguts, com els futbolistes Neymar o Luís Suárez.