Vés al contingut
Catalunya Religió

(Claret) L’Editorial Claret ha publicat aquest dimecres l’edició catalana de la cinquena exhortació apostòlica del papa Francesc. Estimada Amazònia dibuixa nous camins d’evangelització, de respecte del medi ambient i dels pobres. El llibre és una traducció del gramàtic Josep Ruaix i forma part de la col·lecció ‘Documents del magisteri’ de l’Editorial Claret.

El document proposa una reflexió al voltant de la realitat amazònica i resumeix algunes preocupacions per tal que ajudin i orientin tot el camí sinodal. Ofereix un nou impuls missioner i encoratja el paper dels laics en les comunitats eclesials. Malgrat se centra en l’Amazònia, el papa Francesc adreça aquesta exhortació a tothom. En primer lloc, per ajudar a despertar l’afecte i la preocupació per aquesta terra i en segon, perquè l’atenció de l’Església a les problemàtiques d’aquest lloc obliguen a reprendre algunes qüestions que poden inspirar a altres regions.

El text està dividit en quatre capítols, els quatre grans ‘Somnis per l’Amazònia’ que inspiren al Papa. El primer capítol, un somni social, aprofundeix en temes com la injustícia i el crim, l’indignar-se i el demanar perdó, el sentit comunitari o el diàleg social. “Somio una Amazònia que lluita pels drets dels més pobres, dels pobles originaris, dels darrers, on la seva veu sigui escoltada i la seva dignitat sigui promoguda”, afirma el Papa.

El segon i el tercer capítol estan dedicats al somni cultural i al somni ecològic. En el somni cultural el papa Francesc ens parla de preservar la riquesa cultural, de cuidar les arrels, de la trobada intercultural i dels pobles amenaçats. En el somni ecològic reflexiona sobre l’educació i els hàbits: “Somio una Amazònia que custodiï gelosament l’aclaparadora bellesa natural que l’engalana, la vida desbordant que omple els seus rius i les seves selves.” El quart capítol està centrat en el somni eclesial que reflexiona entorn a les comunitats, els conflictes, la força de les dones i la inculturació, entre d’altres.

Després de compartir alguns somnis, Francesc convida tothom a avançar per camins concrets que permetin transformar la realitat de l’Amazònia i alliberar-la dels mals que l’afligeixen.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.