Vés al contingut
Catalunya Religió
caritas-pla-estany-banyoles-dutxes
Fotografia: Bisbat de Girona.

BISBAT DE GIRONA Càritas Pla de l’Estany ha expressat la seva preocupació per la situació de les persones sense sostre que viuen a la ciutat i afirma que “a les penoses condicions de viure a la intempèrie, s’hi afegeix el fet de no disposar de dutxes per a la seva higiene”. Aquesta situació també l’estan patint i es fa extensiva a totes aquelles famílies que no disposen de subministrament d’aigua a la llar.

Fins a l’any 2020 aquest servei l’oferia directament Càritas als seus locals de la Muralla a Banyoles. Aleshores, la pandèmia de la Covid primer i més tard el trasllat provisional de l’entitat a la parròquia de Sant Pere de Banyoles a causa de les obres que s’han d’executar en aquest sector, ha provocat que des de fa tres anys aquestes persones no comptin amb un lloc on dutxar-se.

“No poder rentar-se agreuja encara més les seves condicions de vida, afectant tant la seva salut com la seva dignitat”

Des de Càritas expliquen que “davant d’aquesta situació hi ha poblacions que han habilitat una part del pavelló municipal perquè aquestes persones puguin fer la seva higiene i rentar la roba”. Durant uns dies i hores determinades a la setmana, en poblacions s'han obert aquests serveix.

En aquest sentit, l’entitat explica que tot i que Banyoles disposa de quatre pavellons municipals, aquesta opció ha estat rebutjada pel consistori sense que al mateix temps s’hagi donat cap alternativa. A partir d’aquesta realitat, des de Càritas es reclama “una solució per aquests ciutadans”. “No poder rentar-se agreuja encara més les seves condicions de vida, afectant tant la seva salut com la seva dignitat”, expliquen des de Càritas Pla de l'Estany.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.