Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Càritas Catalunya) Les deu Càritas diocesanes amb seu a Catalunya, que conformen Càritas Catalunya, mantenen actius part dels seus serveis per tal de continuar donant suport a les persones i famílies més fràgils, principalment els serveis essencials. En un comunicat emès aquest dimecres al vespre asseguren que "les activitats en grup s’han suspès preventivament fins que se superi aquesta situació d’alarma sanitària".

Protecció de professional i usuaris

En l’acció directa Càritas Catalunya està vetllant, des del primer moment, per la protecció i la seguretat de les persones ateses i dels equips de professionals, tenint en compte sempre les recomanacions oficials: distància entre les persones, mascaretes, guants, neteja de mans, d’estris utilitzats i dels locals, i tot allò que s’indiqui en cada moment. Càritas Catalunya reclama que l’administració pública garanteixi, amb urgència, material preventiu com les mascaretes per a aquells professionals que estan fent atenció directa.

Càritas Catalunya està en permanent contacte amb la Secretaria General d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb Creu Roja Catalunya i amb la Taula d’entitats del Tercer Sector Social. Igualment les Càritas diocesanes catalanes s’han posat totes a disposició de les corporacions locals i s’estan coordinant amb els respectius ajuntaments.

Les Càritas diocesanes de Catalunya estan rebent contínues mostres de solidaritat per part de molts ciutadans i ciutadanes preocupats per la salut de les persones grans i altres col·lectius en risc d’exclusió social atesos per Càritas. S’estan canalitzant diferents aportacions de voluntariat, sobretot jove, per reforçar els equips d’atenció directa, sempre preservant la seva salut. Des de l’ens interdiocesà recomanen a les persones que estiguin interessades a col·laborar com a voluntariat, que contactin amb les Càritas parroquials o amb les Càritas diocesanes.

Mesures polítiques

Càritas Catalunya valora positivament les mesures de xoc anunciades tant pel govern central com del govern de la Generalitat de Catalunya. Iniciatives com l’ajornament dels desnonaments, del pagament de les hipoteques, préstecs i tributs a les administracions públiques de les persones més vulnerables, així com de la garantia de subministraments de béns bàsics com l’electricitat, l’aigua i el gas, en l’àmbit estatal. A nivell català les mesures més significatives han estat les beques menjador escolar a través de targetes moneder, entre d’altres. Tanmateix, Càritas Catalunya demana que les ajudes garanteixin no només l'import de la beca sinó una adequada alimentació familiar per evitar desplaçaments i que no només arribin a les persones receptores de beques menjador sinó a totes les persones vulnerables.

Per Càritas les prioritats governamentals han de passar per la reducció de l’impacte de la crisi sanitària en primer lloc, seguit de polítiques que garanteixin la qualitat de vida i la dignitat de totes les persones.