Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jesuïtes) La campanya Hospitalitat que impulsa el sector social dels jesuïtes llança aquest any la proposta "camins d'hospitalitat", amb el desig de "caminar amb les persones que es veuen forçades a abandonar casa seva" i com a expressió del "compromís a acollir en la nostra societat i a treballar per la seva plena integració social, laboral i educativa".

Es tracta de sortir a caminar amb les persones migrants i refugiades en diferents ciutats, una sèrie de recorreguts que serveixin de lloc de trobada, fraternitat, celebració, i de reivindicació de la nostra disposició a acollir i integrar a la societat a aquestes persones. S'estan preparant diferents iniciatives com accions i caminades a diferents ciutats.

Entre elles, durant el mes de juny, un grup de refugiats sirians que actualment resideixen en diferents països d'Europa realitzaran alguns trams del Camí Ignasià a Navarra, el País Basc i Catalunya, recordant al jesuïta holandès Frans Van Der Lugt, assassinat a Síria i que justament va promoure caminades a favor de la pau com a lloc de trobada entre diverses cultures i religions. Alguns d'aquests refugiats van caminar amb el P. Van der Lugt a Síria i ara han seguit organitzant rutes a diversos països europeus.

La campanya convida a persones i institucions a participar en la iniciativa "camins d'hospitalitat", ja sigui sumant-se a algunes de les rutes que s'organitzen a diferents ciutats, o realitzant les seves pròpies caminades i indicant el nombre de quilòmetres i de persones que han participat. Algunes institucions ja han expressat a través d'aquests vídeos els seus motius per participar-hi.

Hospitalitat vol sumar el màxim nombre d'adhesions amb les que seguir reclamant l'acollida de persones refugiades i lliurant els quilòmetres de solidaritat i suport als responsables polítics, junt amb les demandes de la campanya.

Finding the embed code from ReelLawyers on Vimeo.

Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.