Vés al contingut
Vas seguir el consell de míster Ferrisson, expert en tancaments d’empreses i en reduccions de plantilla. Després d’estudiar la situació et va recomanar que per una banda la idea d’una reducció arribes de forma indirecta al personal; però de fet fessis una rebaixa del 10% dels sous. Així, més fàcilment ho acceptarien, ningú quedaria sense feina, i tu podries guanyar els beneficis per la inversió de la segona residència.
Com que no són gaires, 11 en total, els vas reunir i vas fer una llarga explicació sobre la situació global, la decisió, al menys per un any, de no acomiadar ningú. però la necessitat de reduir salaris per poder mantenir la competitivitat en uns moments tan crítics com els actuals. Vas proposar una baixada d’un 15% i et vas retirar al teu despatx perquè lliurament en parlessin... etc. Després d’alguns estires i arronses es va convenir per una part la certesa de que durant un any ningú seria acomiadat i la reducció no seria el 15 sinó el 10%.
Vas pagar els consells de Mister Ferrisson tal com havíeu establert i aparentment tot va continuar normal. Tot, no... Tu no estàs normal des d’ aquella data. Et despertes a la nit, treus un mal humor a casa, de forma discreta has anat a rondar per veure l’ambient, i la teva consciència no para de mossegar-te.
Saps prou bé la causa del teu malestar. L’empresa no va malament. Tampoc està per tirar coets. Però aquesta rebaixa dels sous senzillament és pel que ningú sap, encara que tu no t’enganyes. Ells estan pagant una part del teu somni de tants anys. T’aprofites de la situació de crisi general per treure’n un benefici injust; legal, però injust; consensuat, però injust, amb garanties, però injust. La teva consciència és honrada i no vols ni estàs disposat a enganyar-te a tu mateix.
Quan escoltaves l’evangeli a la missa del diumenge, les paraules de Jesús sobre la veritat de la consciència i la llei interior de la bondat, la fidelitat i l’amor per sobre fins de les disposicions externes, un raig de llum t’ha il·luminat per dintre. El que he fet, per molt legal, no és just. I has pres una decisió, irrevocable.
(I així va ser, a finals del mes amb sorpresa general, vas parlar d’una nova situació que havia canviat les previsions i vas retornar a la normativa anterior. La justícia i l’equitat es cou a la consciència personal. Una vegada més Jesús ha donat llum al teu interior i a la teva llibertat).

Pot semblar una història inventada. Potser que no fem cas de Mister Ferrisson i escoltem amb cor obert l’evangeli.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.