Vés al contingut
Per Pastoral Obrera de Catalunya .
Desert

(Jaume Duch) Estem a punt de començar la llarga marxa de la Quaresma, que ens portarà a la festa de Pasqua: la victòria de Jesucrist, testimoni de l’amor de Déu. Ens disposem avui a entrar en el desert per trobar-nos amb nosaltres mateixos i revisar nostra vida cristiana. Jesús ens obre el camí. Estem cridats a anar més enllà de tota seducció egoista, i comprendre millor que hem estat fets per viure de debò, lliures, gràcies al qui va acceptar donar la seva vida per nosaltres. Jesús viu i fa viure a tots els qui li fan confiança.

El text de l'Evangeli ens presenta Jesús com un nou Adam, no en l'antic paradís, és clar, sinó, és clar, en el desert. Temptat pel diable, però mogut per l'Esperit Sant; posat en perill per la fam, però auxiliat pels àngels; reconciliat amb l'obra de Déu, i entregat a la salvació dels homes, per la seva generositat.

Al llarg de la Quaresma, Jesús ens mostrarà que el Regnat de Déu no és un somni sinó el projecte que Déu vol portar a terme en el món, l'únic projecte que han d'escollir els seus fidels seguidors. En aquests dies ens anirà molt bé pensar, com seria tot entre nosaltres si sabéssim portar a terme la nostra conversió. Val la pena pensar-hi en aquest temps de gràcia.

Quan de veritat ens faci mal el sofriment de tants homes i dones en el món, oblidats, violats i menystinguts, llavors estarem potser entrant en la conversió que no busca de Déu tan sols l’explicació dels misteris del món, ni la nostra tranquil·litat, sinó entrar en comunió amb la passió d'amor de Déu, que vol la salvació dels homes. Llavors, potser, començarem a saber per què, malgrat la nostra malicia, tal com diu la primera lectura, Déu vol que siguem batejats en la sang del Fill.

Tors coneixem el risc de viure "a la carta" confeccionant el nostre destí segons els desitjos del moment en una recerca sempre inacabada de nosaltres mateixos, i sense saber seriosament fonamentar la vida. La figura de Jesús no responent a les temptacions ens segueix essent la millor proposta.

Encetem avui un camí que serà llarg i costerut. Hem de passar pel desert per poder arribar a casa el dia de la festa de Pasqua. Durant la Quaresma, la Paraula de Déu ens donarà embranzida, ja que la lluita contra el mal, que és l'egoisme, sobrepassa les nostres soles forces. Com sempre, necessitem ajuda de Déu.

Aquesta és la bona notícia d'avui: Déu està a favor nostre. Després de la purificació del desert, nous horitzons s'obriran als nostres ulls i quedarem meravellats de veure com Déu ens estima sense mesura.

Grups

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.