Vés al contingut
papa-copte-00
Francesc amb el Papa copte aquest dimecres a l'audiència general | Vatican News.

Audiència General 10 de maig 2023

Germans i germanes,

És amb una gran alegria que saludo avui la seva santedat Tawadros II, papa d’Alexandria i Patriarca de la Seu de Sant Marc, i la il·lustre delegació que l’acompanya.

La Seva Santedat Tawadros ha acceptat la meva invitació a venir a Roma per celebrar amb mi el cinquantè aniversari de la històrica trobada del papa sant Pau VI i el papa Shenouda III, l’any 1973. Es tractava de la primera trobada entre un bisbe de Roma i un patriarca de l’Església copta ortodoxa, que va culminar amb la signatura d’una memorable declaració cristològica comuna, exactament el 10 de maig. En memòria d’aquest esdeveniment, la Seva Santedat Tawadros va venir a veure’m per primera vegada el 10 de maig de fa deu anys, pocs mesos després de la seva i de la meva elecció, i va proposar celebrar cada 10 de maig el 'Dia de l’amistat copta-catòlica' que hem celebrat cada any des de llavors.

Ens truquem per telèfon, ens saludem i seguim essent bons germans, no ens hem barallat!

Estimat amic i germà Tawadros, li agraeixo que hagi acceptat la meva invitació en aquest doble aniversari, i prego que la llum de l’Esperit Sant il·lumini la seva visita a Roma, les reunions importants que tindrà aquí, i en particular les nostres converses personals. Li agraeixo de cor el seu compromís en la creixent amistat entre l’Església copta ortodoxa i l’Església catòlica.

Santedat, estimats bisbes i tots els amics, juntament amb vosaltres imploro a Déu omnipotent, per la intercessió dels sants i màrtirs de l’Església copta, que ens ajudi a créixer en la comunió, en un únic i sant vincle de fe, d’esperança i d’amor cristià. I parlant de màrtirs de l’Església copta, que també són nostres, vull recordar els màrtirs de la platja de Líbia, que van ser fets màrtirs fa uns anys.

Demano a tots els presents que preguin a Déu perquè beneeixi la visita a Roma del papa Tawadros i protegeixi tota l’Església ortodoxa copta. Que aquesta visita pugui fer que arribi més de pressa el dia beneït quan serem una sola cosa en Crist! Gràcies.

Traducció: Josep M. Torrents.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.