Vés al contingut
Àngelus del papa Francesc a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, 30 de març de 2014
La nostra vida a vegades “és semblant a la del cec que es va obrir a la llum, a Déu i a la seva gràcia”; a vegades, malauradament, “és una mica com la dels doctors de la llei”, dels fariseus, que cauen “cada cop més en la ceguesa interior”: “des de dalt del nostre orgull jutgem els altres, fins i tot el Senyor”.
La reflexió del papa a l’àngelus va desenvolupar-se al voltant de l’episodi evangèlic sobre l’home cec de naixement, al qual Jesús dóna la vista: al final, mentre els “presumptes veients” continuen quedant-se cecs, el cec curat “arriba a la fe” i aquesta és “la gràcia més gran” que li fa Jesús: “conèixer, perquè és la llum del món”.
“Avui estem convidats a obrir-nos a la llum de Crist per portar fruit en la nostra vida, per eliminar els comportaments que no són cristians”. Perquè “tots nosaltres a vegades tenim comportaments que són pecats”.

“Hem de penedir-nos i eliminar aquest comportament per caminar decididament pel camí de la santedat”. “Sovint una obra bona, una obra de caritat suscita xerrameca, discussions perquè hi ha qui no vol veure a veritat”-

L’episodi del cec de naixement “que ens mostra el drama de la ceguesa interior de molta gent, també la nostra” ens condueix al bateig. “En el bateig nosaltres vam ser iŀluminats per tal que, com ens recorda sant Pau, puguem actuar com fills de la llum, amb humilitat, paciència, misericòrdia”.
Francesc va recomanar el fragment del capítol 9 de l’Evangeli de sant Joan. “Us anirà bé, perquè així veureu aquest camí de la ceguesa a la llum i aquell altre camí dolent cap a una ceguesa més profunda. I preguntem-nos: com és el nostre cor? Com és el meu cor, com és el teu cor, com és el nostre cor? Jo tinc un cor obert o un cor tancat? Obert o tancat cap a Déu? Obert o tancat cap als altres?”
“Sempre tenim dins nostre algun tancament nascut del pecat, nascut de les equivicacions, dels errors: no tinguem por, no tinguem por! Obrim-nos a la llum del Senyor: Ell sempre ens espera. Ell sempre ens espera. Per fer-nos veure millor, per donar-nos més llum, per perdonar-nos. No oblideu-ho, això: Ell sempre ens espera”.
Traducció: Marta Nin

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.