Vés al contingut

Va haver-hi les avaluacions de PISA 2012 de matemàtiques, i així com, durant molts anys, Finlàndia sempre ha estat entre els dos o tres primers, ara ha tingut una davallada. Primer perquè els països del sud-est asiàtic han fet una gran pujada, però ells també han fet una baixada. El que és interessant conèixer és que, el govern finlandès, el mateix dia que es van publicar les dades, va publicar un estudi (també en castellà) en el que explicava que hi havia dues causes diagnosticades bàsiques de la seva davallada.

La primera és perquè havien detectat en les proves, en aquestes i altres que fan ells, que en algun sector de la societat hi ha una certa desvalorització de l'escola per la qual cosa el govern té pensant, immediatament, un projecte per revaloritzar la figura de l'escola i el mestre. Crec que també seria interessant que ho penséssim nosaltres.

I la segona, és que han aparegut per primera vegada, més significativament, dades que indiquen que hi ha hagut un augment de la inequitat. És a dir que hi ha hagut, degut a la crisi econòmica, persones que, amb situacions socio-econòmiques més baixes, estan patint la crisis, i això està afectant al rendiment educatiu d'aquells "nanus". El govern d'allà, que és de dretes, conservador, ha decidit que això serà una prioritat. I que l'equitat, per resoldre aquesta situació, serà una qüestió estratègica.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.