Vés al contingut

(Salesians) Hi ha llistes de convidats, d'inscrits, d'aprovats, de passatgers, d'èxits... Hi ha llistes de la compra, de llibres, de noces, de contactes... i hi ha llistes de l'atur, d'espera, de morosos, de desnonats, de supervivents i de morts... Hi ha qui passa llista i hi ha qui es passa de llista. Hi ha espavilats que s'enfilen fins al primer lloc de la llista. Hi ha llista negra i llista de Schilndler... Hi ha llistes de reproducció, llistes de verbs irregulars, llistes de llistes i fins i tot llistes que mai s'acaben.

Qui no ha fet una llista? I és que una llista concreta i exemplifica. En certa manera són com el zoom de la càmera que ajuda a enfocar els detalls. I si concretem és perquè els detalls són importants. No és el mateix dir "vaig ser persona necessitada " que dir "vaig tenir fam, tenia set, vaig ser estranger, anava despullat, vaig estar malalt, vaig ser pres". No és el mateix parlar de xifres d'aturats que baixar als detalls: "l'últim ou a la nevera, la trucada de l’escola per l'impagament, aquest any tampoc podràs anar a les colònies, la vergonya a la cua de Càritas; estimat , a partir d'avui la carn és per als nens, el terror a què ja finalment aquest sigui el dia en què deixa de sortir aigua de l'aixeta, no et sobra res que se li hagi quedat petit a la teva filla aquesta temporada?"... Els detalls ens canvien la cara, per bé i per malament. (seguir llegint)

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.