Vés al contingut

Des de la Cova de St. Ignasi us recordem algunes de les nostres propostes. Podeu ampliar informació a: http://covamanresa.cat

Molt cordialment,

Lluís Magriñà, sj

Director

RECÉS MULTIGENERACIONAL

Rafael Abós, Glòria Andrés, Jaume Casassas (EIDES)

Per a famílies, parelles amb o sense fills (adolescents, infants...) amb propostes de treball individualitzades i en grup, amb els Exercicis Espirituals com a rerefons.

-- Dues possibilitats: 31 oct - 01 nov. / 16 - 17 abr.

SEMINARI D’EXERCICIS: EL “MAGIS”, RADICALITAT O VOLUNTARISME?

EIDES (CJ) i Cova Manresa

Profs: Pere Borràs, sj., Carles Marcet, sj., Anna Pitarch, Josep Rambla, s.j. i Francesc Riera, sj.

Partirem del concepte ignasià “Magis” per valorar-ne virtuts i possibles perills, tot reflexionant sobre el Rei Temporal i la Contemplació per Assolir Amor. Des d’aquí ens fixarem en l’elan propi d’altres textos vertebradors: Principi i Fonament, Tercer Exercici i Quart dia de Segona Setmana, etc. Combinarem exposicions magistrals, estudi personal, pregària, treball en grup, posta en comú.

-- 26 (19 h.) - 31 (10h.) desembre.

LIDERATGE INSPIRAT EN L’ESPIRITUALITAT IGNASIANA

Profs: Pere Borràs, sj, Carlos Losada i Josep M. Lozano

Atesa la demanda cada cop més necessària de formació per al “lideratge”, la Cova de St. Ignasi, ofereix un programa que, amb l’encuny ignasià i immersos en aquest “lloc sant”, prepari per al lideratge, lideratge per a la missió, com el mateix Ignasi va saber fer amb els seus companys.

En col·laboració amb ESADE, JESUÏTES EDUCACIÓ i CRISTIANISME I JUSTÍCIA (EIDES)

-- dijous 11 febrer (16 h.) a dissabte 13 (16 h.) / 03 a 05 març (mateix horari)

ENNEAGRAMA: EINA PER AL DESCOBRIMENT I CREIXEMENT PERSONAL

Profs: Josep Lluís Iriberri, sj i equip

L’Enneagrama és un pont entre la psicologia i les plataformes psico-espirituals de les tradicions més antigues. L’objectiu és treballar la nostra personalitat, descobrir camins de coneixement propi i dels altres, així com millorar la nostra interrelació. Inclou presentacions y discussions de la teoria, exercicis individuals y en grup, i identificació d’enneatipus a través de personatges de pel·lícules.

-- 23-25 oct / 06-08 nov / 27-29 nov.

QUAN HOM VA ARRIBANT ALS 65, 70... ANYS

L’art d'assumir creativament els penúltims i els últims trams de la vida (Curs Internacional d’un mes de durada)

"Oportunitat" important a l’Inici d'una època creativa i plena de possibilitats. Una època de "densitat" que ens ensenya a esperar i acollir amb plenitud el Misteri del Déu de la Vida. Una època que no es pot improvisar, ni viure a la defensiva. En el "lloc sant" de la Cova de St. Ignasi, s'ofereix un temps per preparar-se, reflexionar i acollir la Tercera Edat, des de la pedagogia ignasiana del "sentir i gustar”.

(Demaneu Programa)

-- 25 setembre - 24 octubre 2016

RECORDEU TAMBÉ:

AL TEU AIRE”: UNS DIES DE RECÉS, PREGÀRIA, SILENCI...

- octubre 16-18 (F. Riera, sj.) / novembre 17-23 (J. M. Bullich, sj.) / desembre 04-08 (J. M. Bullich, sj.) / gener 26-01(feb) (L. Magriñà, sj.) / febrer 12-14 (L. Magriñà, sj.) / abril 15-17 (F. Riera), sj.) / abril 26-02 (maig) (C. Marcet, sj.)

PREGÀRIA PROFUNDA

Impartit: Xavier Melloni sj. i equip. / grup A: 23-25 oct - 19-21 feb. / grup B: 13-15 nov - 11-13 març (en castellà) / grup C: 15-17 gen - 06-08 maig

DISSABTES DE PREGÀRIA CONTEMPLATIVA

Equip Comunitari de la Cova / Oportunitat de meditar segons el camí de la pregària contemplativa, de 10:30 a 17:30. Cal anotar-se prèviament i arribar a les 10. La Casa oferirà pa i fruita al migdia. Qui vulgui, pot dur-se el propi menjar complementari. / 10 oct. / 07 nov. / 12 des. / 23 gen. / 27 feb. / 19 març / 16 abr. / 14 maig

RECÉS D’INICIACIÓ A LA MEDITACIÓ ZEN I LA CONTEMPLACIÓ

Pedro Vidal / Un camí pràctic, viu i actual de maduresa humana, inspirat en el zen japonès, en Sant Joan de la Creu i St. Ignasi de Loiola, que ens permeti viure una trobada interior i exterior. / 02-04 oct.

PRACTICANT LA CONSCIÈNCIA PLENA

Asun Puche / La pràctica de la consciència plena (mindfulness) ajuda a estar present a allò que succeeix en el nostre interior i al voltant nostre, permetent un espai que facilita l’acció en lloc de la reacció. / 16-18 oct.

ESCRIPTURA D’INTERIORITZACIÓ: VIATGE DE DESCOBERTA PERSONAL

Conxita Tarruell i Miquel González / Eines per trobar el nostre ésser més profund per mitjà de l’escriptura i amb exercicis físics i mentals de concentració, atenció, respiració, relaxació i energia. / 21-22 nov. (es pot arribar dv. tarda)

Informació i Inscripcions: 08241 Manresa – 93 872 04 22 - www.covamanresa.cat - info@covamenresa.cat

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.