Vés al contingut

Sant Feliu de Llobregat, 23 de juny de 2010. Divendres 2 de juliol, la creu que es fa present a les Jornades Mundials de la Joventut i que, entre cita i cita dels joves cristians del món va recorrent els diversos països, serà acollida a Montserrat per centenars de joves de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat. El programa d’aquell dia al santuari inclou la caminada a peu amb la creu des de Can Massana, tallers i vetlla de pregària, tot en un clima jove de germanor i compartició.

creu_stfeliu.gif

QUÈ ÉS LA CREU DE LES JORNADES MUNDIALS DE LA JOVENTUT (JMJ)?

Es tracta d’una creu de fusta de 3’8 metres d’alçada que el papa Joan Pau II va lliurar l’any 1984 als joves aplegats a Roma per l’any jubilar. Hi eren presents la Mare Teresa de Calcuta i el germà Roger Schutz, de la comunitat ecumènica de Taizé (França). Allò que podia haver quedat en un gest protocol·lari ha esdevingut un veritable signe, perquè ha anat acompanyant les diverses JMJ que s’han celebrat des del 1986 en els cinc continents.

És una creu itinerant ja que, entre cita i cita dels joves cristians amb el papa, va recorrent els diversos països del món, propiciant amb la seva presència iniciatives de tot tipus, amb un caràcter de preparació vers la següent JMJ.

Durant els mesos de maig a juliol 2010, la creu està visitant les diòcesis catalanes, en preparació a la propera JMJ que tindrà lloc a Madrid, del 16 al 21 d’agost 2011. El dia 2 de juliol els joves de la Diòcesi de Sant Feliu l’acolliran al santuari de Montserrat.

QUÈ SÓN LES JMJ?

Aquestes jornades van ser una iniciativa de Joan Pau II després de veure les concentracions de joves de l’any 1984 en motiu de l’any jubilar a Roma. També cal recordar que les Nacions Unides havien declarat l’any 1985 l’Any Internacional de la Joventut.

La primera JMJ va tenir lloc a Roma el diumenge de Rams l’any 1986. Des d’aleshores no han deixat mai de celebrar-se, unes vegades a Roma, el diumenge de Rams, altres a les diòcesis i altres en esdeveniments massius a diferents ciutats que les han acollit.

Les JMJ internacionals han estat: Buenos Aires (1987), Santiago de Compostela (1989), Czestochowa (1991), Denver (1993), Manila (1995), París (1997), Roma (2000), Toronto (2002), Colònia (2005) i Sidney (2008).

La propera, convocada pel Papa Benet XVI, es realitzarà a Madrid, del 16 al 21 d’agost del 2011, amb el lema: “Edificats i arrelats en Crist, ferms en la fe” (Col 2,7).

COM ES VIURÀ LA JMJ 2011 DE MADRID A LA DIÒCESI DE SANT FELIU DE LLOBREGAT?

La Diòcesi de Sant Feliu serà “diòcesi d’acollida” durant els dies previs a la JMJ d’agost 2011, com moltes altres de l’estat espanyol. Del 12 al 15 d’agost aproximadament 3.000 joves provinents d’indrets de tot el món seran acollits a cases de famílies, parròquies, escoles, etc. de la diòcesi i podran conviure i intercanviar experiències amb les comunitats de joves cristians presents al bisbat. Serà una ocasió d’enriquiment mutu i d’empenta en el compromís quotidià de viure l’Evangeli dels joves cristians, que es posarà de manifest a la societat en general durant la cita de la JMJ.

En Resum:

16-21 d'Agost de 2011: JMJ a Madrid, més de dos mil·lions de joves cristians del món reunits amb Benet XVI

12-15 d'Agost de 2011: Dies previs a les diòcesis. Sant Feliu de Llobregat, dipocesis acollidora d'uns 3000 joves

2 de Juliol de 2010: La creu de les JMJ arriba a la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat. Programa a Montserrat:

10:00h Caminada des de Can Massana

17:00h Tallers

21:00h Vetlla de pregària

Més informació a la web de joventut del Bisbat de Sant Feliu

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.