Vés al contingut

[HOMILIA DG-TO-C13 (Lc 9,51-62)]

Gormiti_by_cavalarsPPP.jpg

Us imagineu anar pel món amb el poder de fer baixar foc del cel contra els vostres enemics? Quin subidón, no? Jaume i Joan, que no en debades portaven el sobrenom de "fills del tro", estaven segurs que el fet de seguir Jesús els conferia aquest poder. I és que de vegades anem pel món creient que el bé triomfarà sobre el mal a canonades.

I no és així. Jesús no ens promet el triomf, sinó la victòria. El triomf es produeix sempre a costa d'un altre i rep una recompensa efímera. La victòria és quelcom definitiu i no es nodreix de la desfeta aliena. Jesús ha vençut, tot i no haver triomfat. L'amor venç el mal i la mort, tot i que sovint no triomfa sobre ells. Això és el que ens promet Jesús, i aquest és el «programa» de la seva manifestació messiànica. (seguir llegint)

L'AMBÓ neix d'un grup de persones de Lleida, que volen trobar-se un cop a la setmana per escoltar, pregar i compartir la lectura de l’Evangeli que es proclama a l’eucaristia del diumenge. L’Ambó està obert a tothom que ho desitgi, especialment universitaris i joves professionals, i cadascú decideix amb quina freqüència vol o pot participar. No es tracta de "treure l'entrellat" del text, sinó de deixar-nos interpel·lar per la Paraula de Déu, adreçada a les nostres vides.

Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.