Vés al contingut
Escola de directius curs 24-25
Escola de directius curs 24-25

La formació de directius, docents i personal d’administració i serveis (PAS) de les escoles cristianes és essencial per garantir la qualitat educativa i la transmissió dels valors cristians en l’entorn escolar. Els i les docents tenen un paper fonamental en la formació dels alumnes, i la seva formació és clau per desenvolupar mètodes d’ensenyament eficaços i adaptats a les diverses necessitats dels estudiants. Una bona formació docent permet implementar estratègies pedagògiques que fomenten el pensament crític, la creativitat i la resolució de problemes, integrant, quan calgui, tecnologies educatives i metodologies innovadores per preparar els alumnes per als reptes del segle XXI.

La FECC està preparant una nova proposta formativa per acompanyar els i les docents en aquests àmbits, que us comunicarem ben aviat. Mentrestant, podeu consultar l’oferta formativa per aquest estiu a la web de la FECC (Formació Estiu FECC)

Per altra banda, aquest curs hem celebrat els 25 anys de l’Escola de Directius (EdD) de la FECC. Aquesta formació va néixer de la necessitat de capacitar directius davant la complexitat de la funció directiva en un context social i educatiu canviant. La direcció d’un centre requereix una formació específica, diferent de la tasca docent.

Aquesta necessitat continua vigent avui dia, ja que els directius ben formats poden liderar amb visió i empatia, gestionant de manera eficient els recursos humans i materials de l’escola. La seva formació contínua els permet estar al corrent de les noves tendències educatives i metodologies d’ensenyament, així com de les polítiques educatives i els reptes socials que poden afectar la comunitat educativa.

L’EdD s’actualitza cada any, tenint en compte la realitat de l’escola i de la societat. A través de sessions de debat, anàlisi i estudi de casos i projectes, els i les participants s’endinsen en el món de la direcció, treballant temàtiques com el context social, familiar i escolar de les escoles cristianes del segle XXI, el lideratge pedagògic (reptes de l’escola del segle XXI, lideratge basat en evidències, escola inclusiva i orientadora,...), la gestió de l’escola (màrqueting, recursos humans, jurídica, laboral, econòmica, plans estratègics,...) i les actituds necessàries (tècniques de comunicació, resolució de conflictes,...)  per liderar amb èxit. Això facilita un entorn escolar que promou el desenvolupament integral dels alumnes, tant acadèmicament com personalment, fomentant una educació centrada en l’assoliment acadèmic i en el creixement espiritual i ètic.

Durant aquestes 25 edicions, més de 600 directius de les nostres escoles han passat per aquesta formació. A més de la formació directiva, molts han creat llaços personals intensos d’ajuda professional i d’amistat que s’han mantingut durant dècades. Avui dimarts, a les 17.30 h, us presentem la nova edició de l’EdD per si voleu informació més detallada.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.