Vés al contingut

El proper mes de febrer, dos alumnes del cicle formatiu de grau mitjà d’electromecànica de vehicles automòbils de la Salle La Seu d’Urgell, Àlex Martínez i Joan Marin, marxen en la seva aventura cap a Tànger creuant el Marroc en direcció sud cap al desert de Erg Chebbi, on realitzaran un raid solidari i faran entrega de material solidari.

Amb la campanya de recollida de roba i material escolar, realitzada a l’escola el passat novembre, van poder recollir els més de 30Kg que repartiran a les escoles de la zona. Fins aquest moment els alumnes, en col·laboració amb la comunitat educativa de l’escola, han aconseguit 850€ i material de diferents patrocinis.

El raid finalitzarà la ruta a Marrakesh, una de les ciutats imperials amb més encant del nord d’Àfrica, amb l’entrega de premis. Són sis etapes del 27 de febrer al 6 de març.

El repte consisteix: amb només una brúixola, un mapa i un cotxe de més de 20 anys (sense GPS ni dispositius electrònics), finalitzar cadascuna de les etapes d’Unidesert. Cada etapa completarà un itinerari amb l’ajuda d’un Road Book, superant obstacles naturals: muntanyes, dunes, rius, pedres, pistes poc visibles... i d’altres obstacles “especials”: exàmens i proves d’orientació, habilitats i estratègia.

L’objectiu d’aquest projecte és superar les pròpies barreres i afrontar nous desafiaments cada dia, orientant-se pel desert, compartint experiències, ajudant d’altres companys, gestionant els propis recursos i prenent decisions. Una formació que els servirà per al futur professional. Tot això, a més, acompanyat d’una experiència de caire solidari que aportarà material escolar a zones necessitades.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.