Vés al contingut

Aquest dijous, dia 19 d’octubre, celebrarem el Congrés de l’Escola Cristiana de Catalunya, Quòrum23. Més de set-cents professionals, companys i companyes que exerciten la seva feina i la seva vocació a les escoles cristianes, ens trobarem a l’escola de La Salle Bonanova i compartirem un moment de trobada, de reflexió conjunta, d’aprendre d’experts i de visibilitzar els reptes per als propers anys.

Compartir: quin gran privilegi! Què millor que ajudar els altres amb el que hom posseeix i gaudir en comú d’allò que hom té? I el col·lectiu d’institucions que conforma l’Escola Cristiana de Catalunya disposa de molt per a compartir, per donar, per gaudir en comú.

Per això, quan a la primavera del 2022 l’Escola Cristiana de Catalunya inicià el procés de reflexió estratègica conjuntament amb les institucions adherides, començava un camí que ha esdevingut sinodal. 486 persones d’arreu de Catalunya hi participaren: titularitats, equips directius, docents, famílies, alumnes, preveres, religiosos i religioses i persones expertes externes. Totes elles concentrades en tres àmbits de reflexió: la identitat cristiana, la qualitat pedagògica i el compromís social.

Totes les aportacions fetes en aquests àmbits han modelat el “Document conclusiu de la reflexió estratègica de l’Escola Cristiana de Catalunya en l’àmbit de la identitat i missió” i el “Document conclusiu de la reflexió estratègica de l’Escola Cristiana de Catalunya en l’àmbit pedagògic”, que han estat coordinats, respectivament, pel Dr. Andreu Ibarz i pel Dr. Joan Mateo. Les propostes d’aquest Marc Estratègic recollides als dos documents anteriorment esmentats han d’ajudar a orientar la missió educativa dels nostres centres i a la construcció de comunitats obertes, fraternes i solidàries. Quorum 23 serà el magnífic escenari per a la seva presentació.

L’Escola Cristiana assisteix a aquest Congrés conscient de l’important moment que li toca viure. Escolaritzem 1 de cada 4 alumnes catalans a l’ensenyament obligatori i a 2 de cada 3 en el conjunt de l’escola concertada. En un temps en què algunes sensibilitats ideològiques pressionen per minimitzar el nostre impacte social, o l’insuficient suport econòmic públic, o la davallada demogràfica... continua tenint ple sentit l’aportació de la nostra gran obra, un servei a l’educació al país amb vocació de futur.

Pres del llatí quorum [praesentia suffĭcit] '‘dels quals’[la presència és suficient]”, Quorum 23, el nom del nostre Congrés, ja ha esdevingut un clar exemple de presència, de compromís i participació consistent, generosa, col·lectiva i agermanada. La implicació i contribució del col·lectiu en l’elaboració dels documents conclusius i les seves propostes d’acció permeten mantenir ben viva la confiança en el futur de la nostra Missió, amb la vista posada en un esperançat horitzó per al dia de demà.

A tots i a totes els que heu participat en les accions prèvies al Congrés, moltes gràcies per la vostra tasca i per la vostra voluntat de servei. Un agraïment molt gran als companys i companyes de feina a la Fundació, que heu treballat per fer una realitat aquest Quorum 23. També a La Salle, amb gratitud per haver-nos ofert el marc físic on tots plegats ens sentirem com a casa nostra duent a terme la trobada.

Amb aquest publicació, i anticipant-nos uns dies a l’obertura oficial, benvingudes i benvinguts al Congrés de l’Escola Cristiana, tant als que hi participareu presencialment el proper dijous, com els que en formeu part en el dia a dia treballant per l’educació del nostre alumnat i que, des de la distància i la feina, també hi sereu presents i representats.

Afermats en l’esperança en el Senyor, amb compromís, lideratge i identitat, l’Escola Cristiana és futur. Molt bona feina, molt bon Congrés!

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.