Vés al contingut

El passat 10 de desembre, la sala Las Vegas de Sant Feliu de Guíxols va acollir l’acte de celebració dels 150 anys del col·legi Cor de Maria, que va ser conduït per una antiga alumna del centre que treballa a TV Costa Brava, la televisió de proximitat de la zona.

L’acte va començar amb una taula d’intervencions que va comptar amb la presència de la germana Úrsula Jové, vicària provincial de les missioneres del Cor de Maria; Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols; Miquel Mateo, secretari general adjunt de la FECC; Pilar Lascoz, mare general de la congregació Cor de Maria; Miquel García, director general de centres concertats i privats del Departament d’Ensenyament, i Francesc Pardo, bisbe de Girona.

Després de la ronda de parlaments, es va projectar una presentació digital que recollia l’evolució de l’escola des dels inicis fins l’actualitat i, seguidament, va tenir lloc la conferència On va l’educació avui?, a càrrec del professor i escriptor Francesc Torralba, qui va recórrer els principals reptes de les escoles del segle XXI i va posar especial èmfasi en el repte d’educar persones amb criteri, que siguin capaces de discernir, així com en la importància d’educar les emocions.

La consellera d’Ensenyament en funcions, Irene Rigau, no va poder assistir a l’acte per motius d’agenda, però va fer arribar una carta en la qual agraïa la tasca feta per les missioneres i l’actual Fundació al llarg de tants anys i encoratjava a seguir educant amb esperit de millora i de confiança en el futur. Podeu llegir la notícia que en va publicar el diari El Punt Avui.

Finalment ahir, 13 de desembre, el Monestir de Sant Feliu de Guíxols va acollir la missa de commemoració del 150 aniversari, concelebrada pel bisbe de Girona i per mossèn Narcís Ponsatí. Hi van assistir religioses de la congregació de les Missioneres del Cor de Maria, alumnes, antics alumnes, famílies, professors, membres del Patronat de la Fundació Cor de Maria-Sant Josep i moltes altres persones de la ciutat que van voler compartir la celebració.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.