Vés al contingut
blog-ruth-pensaments

No em deixa de sorprendre com les persones avui en dia, hem quedat preses de l'excés del soroll mediàtic i de la xarxa informàtica. Diria que aquest volum de “coneixement” ens hauria beneficiat en qualsevol moment de la vida, però no sembla ser així.

Sovint no prenem consciència de quant important és allò que pensem i especialment amb què nodrim els nostres pensaments. De fet, les nostres accions i els nostres sentiments estan basades en els nostres pensaments. Per això, un excés d’informació no implica que ens aporti el coneixement necessari per poder fer una bona reflexió davant de les diferents situacions que ens ofereix la vida. És realment important triar bé amb què estem alimentant la nostra ment.

Cosa que francament, avui en dia no sembla que li preocupi gaire a la majoria de persones. Per una banda, sembla completament normal i necessari està constantment connectats a qualsevol mena d'informació, ja sigui de notícies, tertúlies, música, reportatges, tic tocs, i un llarguíssim etc. Però, per altra banda, sembla que tant soroll d’informació no deixa espai ni per reflexionar ni per triar l'adequada, que si aporta coneixement i que ens pot ser d’ajut en les diferents circumstàncies que vivim.

Sovint en la meva tasca de pastoral o conselleria m'adono d’aquesta realitat, i en fa pensar precisament en què omplim els nostres pensaments?

I en va venir al cap quelcom que havia llegit en el comentari del Salm 68 del Tesoro de David de C. Spurgeon, que ja he citat en altres ocasions, i que deia en la seva introducció, que aquest Salm 68 havia estat cantat pels Hugonots en el 1589 quan defensaven la ciutat de Dieppe, també per Girolamo Savonarola i alguns dels seus companys dominics quan els van portar a la plaça de la Signoria a Florencia per ser condemnats a mort, i també pel poble rus després que Napoleó es retirés de Moscou. Sens dubte, aquestes persones van triar bé amb què omplir els seus pensaments, per tenir recursos en les situacions més complexes del seu camí.

Per mi la lectura dels Salms segueix sent una font de coneixement, inspiració i reflexió que m’han ajudat a afrontar els moments més complicats de la meva vida.

Menys excés de soroll d’informació i més Salms!

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.