Vés al contingut
Per Oriol Domingo .
A

1. "In saecula saeculorum"(Pels segles dels segles) és un blog amb 682 posts des del 22 de setembre del 2008. Tracta d’afers religiosos, la condició humana i assumptes cívics. Qüestions vinculades a Catalunya, península Ibèrica, Occident, Tercer Món, planeta Terra, l’espai sideral com diria el ministre José Manuel García Margallo.

2. Els afers religiosos són polièdrics. La condició humana té dimensió religiosa amb connexions amb els àmbits cultural, intel·lectual, ideològic, científic, històric, econòmic, polític, de consciència. "In saecula saeculorum" és una fórmula llatina, mare de tantes llengües germanes i respectables. Té connotacions mundanes i temporals. I deixa la porta oberta a l'interrogant, al misteri, a l'eternitat.

3. Segle és temps. Història, passat, present, futur. Pas fugisser de matins, tardes, nits. Dies bons i dolents. Rellotge que marca les hores. Tic tac, tic tac. Cicles lunars. Albades. Ocàs. Fulls del calendari que cauen com les fulles a la tardor. Dies de solitud, amors, rialles, plors, sorolls, rumors, somnis. Dies de treball, atur, hospitals, vides naixents, de rèquiem. Dies de silenci, paraules, lectures. De pregària silenciosa o en comunitat. El temps és humà. I periodístic.

4. Pels segles dels segles revela una mica més. Insinua més enllà. Més a fons. Suggereix intensitat. Eternitat. Petjades eternes en el temps. Transcendència en la immanència. Apertura a l'infinit. Cel i terra. Esperances i esperança. Preguntes. Mite? Il·lusió? Buit? Absurd? Sentit? Plenitud? Déu? El cristià creu que el Déu de Jesús és Déu en el món des del principi, ara i en el futur. Déu fet home. Home ple de Déu.

5. "In saecula saeculorum" no predica des de la trona, ni parla ex cathedra. És un blog periodístic. Ni més ni menys. Periodisme cordial i raonable, descriptiu i analític. Relata el que passa i el que no passa. Intenta explicar el seu per què. Relats sobre bisbes i laics, disputes teològiques i filosòfiques, Estat i Església, fe i raó, creença i ciència, Bíblia i Alcorà, ortodòxia i heretgia, compromís i alliberament, presència papal i laïcisme, cristians catòlics i de la reforma, ecumenisme i agnosticisme. L’estrella de David, la mitja lluna, la creu.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.