Vés al contingut

003_Dóna'm d'aquesta aigua.jpg

(Fra Josep Manuel Vallejo) “Dóna un cop a la roca i en sortirà aigua” li diu el Senyor a Moisès. I la Roca és Crist, ens dirà sant Pau (1Co 10,4).

I a la Passió segons sant Joan, de la llançada al costat de Crist Crucificat en sortí sang i aigua, símbol dels sagraments de l’Església: l’Eucaristia, i el Baptisme. Del cos trencat per Amor del Crist en surt l’Aigua de l’Esperit Sant.
El Crist que parla amb la samaritana és el Ressuscitat que ja ha passat per la Creu, i per això li pot oferir l’Aigua Viva.
“Si coneguessis el do de Déu, si sabessis què vol donar-te Déu...” a tu que ets una pagana i una pecadora.
Si coneguessis el do de Déu, que estima fins i tot els pecadors, i els qui no s’ho mereixen, tal com diu sant Pau: “Crist va morir pels qui érem dolents... Potser sí que per un home bo trobaríem qui tingués la valentia de donar la vida. Doncs bé, Déu donà prova de l’amor que ens té quan Crist morí per nosaltres, que érem encara pecadors”(Rm 5,8). Aquest és el do de Déu: l’amor incondicional, el perdó gratuït. Per això, “el qui begui de l’aigua que jo li donaré, mai més no tindrà set”. Quedarà saciat d’experimentar l’amor de Déu.
“I l’aigua que jo li donaré es convertirà en una font que brollarà sempre dintre d’ell”: una font d’amor i de desig de perdó que brolla de l’interior. El qui ha begut de l’aigua de Jesús, l’Esperit Sant, experimenta dins d’ell impulsos de perdó i d’amor a aquells que no s’ho mereixen. I, si es duen a terme aquest impulsos, vivim sadollats de pau i de resurrecció.
Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.