Vés al contingut
Arran de la tasca realitzada en aquest blog i del treball “Cartes Edificants. Reflexions sobre l’arquitectura religiosa contemporània”, becat i presentat el passat setembre per la Fundació Joan Maragall - tutoritzat pels professors Ramon Pla (UB), Xavier Melloni sj (FTC) i Leandro Madrazo (Arquitectura La Salle. URL) - estic treballant en la publicació d’un llibre que inquireix sobre el sentit de l’arquitectura religiosa contemporània i del per què del desencontre o trobada entre aquesta i els seus usuaris.
La primera trobada amb l’editorial ha estat molt cordial i el seu interès i correcció del document original són garantia de feina ben feta i de superació de tota pressa o intenció crematística. En aquests moments estic fent ja la redacció final i espero poder-lo lliurar a impremta cap a principis de març per tal que pugui sortir a la llum pública cap a finals del curs present. Com sempre sol passar, m’he guardat la conclusió i el pròleg pel final, a l’espera de poder comptar també amb la resposta a les cartes per part de Bert Daelemans i Pau Vidal, dos amics jesuïtes i arquitectes que estan realitzant els seus estudis de teologia a Berkeley (Califòrnia). Un altre problema pendent és el dels drets de les imatges, fet que m’ha dut a demanar alguna fotografia a “corresponsals” de París i Berlín (Gràcies Eduard i Marta!) i també a fer algun dibuix,aportant una informació gràfica molt preuada per l’anàlisi arquitectònic dels exemples presentats. Un cop tingui tots aquests temes lligats, em posaré a definir el títol del llibre, ja que el títol del treball presentat a la FJM, “Cartes edificants”, tot i el to poètic o metafòric, és massa abstracte i caldria cercar-ne un altre de caire més qualificatiu i entendor.

Espero poder oferir-vos un bon llibre, ja que no n’hi ha cap d’aquesta temàtica en català, restant obert a els vostres suggeriments i ajudes.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.