Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Josep-Lluís Serrano, prevere del bisbat de Tortosa, és un dels pocs catalans en la diplomàcia vaticana. Actualment és secretari a la nunciatura de Nicaragua, i abans havia estat a Moçambic. Aquest dimecres ha participat en un esmorzar organitzat per l’Observatori Blanquerna sobre política i religió a Llatinoamèrica.

Amb la mirada global que dóna l’experiència diplomàtica, Serrano ha explicat a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna el treball de la diplomàcia vaticana sota els criteris de llibertat religiosa i separació Església-Estat que proclama el Concili Vaticà II.

També ha descrit la realitat de l’Església a Nicaragua, amb “unes comunitats catòliques senzilles però amb una fe provada” i amb “una religiositat molt exterioritzada”. Segons Serrano, conèixer la realitat religiosa d’aquests països ofereix algunes de les claus del pontificat del papa Francesc, d’una Església deixeble i missionera. “Vivint a Nicaragua s’entén més el papa Francesc”, ha assegurat després viure des de fa pocs mesos en el segon país més pobre d'Amèrica Central.

Tot i el creixement de les sectes i de les comunitats cristianes procedents dels Estats Units, el catolicisme i sobretot la devoció mariana continua tenint una gran implantació a Nicaragua. Segons Serrano, “el fet religiós és un factor d’integració i de creixement del país: volem que sigui un instrument de comunió entre les diferents cultures”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.