Vés al contingut
Catalunya Religió

(Glòria Barrete –CR) Apropar la Química a les escoles i també a tota la societat és l'objectiu principal que hi ha darrere del concurs 'Aquí hi ha química' que organitza l'Institut Químic de Sarrià -IQS- amb la col·laboració de l'empresa química BASF. Fa uns dies se celebrava l'acte de lliurament de premis de la segona edició del concurs, una oportunitat també perquè els estudiants de 4rt d'ESO i Batxillerat s'apropin a IQS i coneguin la seva realitat.

"És important tenir una connexió amb els alumnes de Batxillerat", recorda la degana d'IQS Rosa Nomen, "és la nostra matèria primera". Aquesta connexió és possible gràcies a activitats com el concurs 'Aquí hi ha química' que incentiven els estudiants a plantejar-se com a opció de formació de futur la química. L’acte de lliurament de premis va ser precedit per l’activitat 'La Química mou el món', oberta a alumnes de 4t d’ESO i de 1r i 2n de Batxillerat. L’activitat, conduïda pel professor d'IQS, Sergi Colominas, va reproduir el cicle de producció d’energia sense l’emissió de CO2, una de les problemàtiques de les principals fonts energètiques actuals.

L’entrega de premis va començar amb el visionat del vídeo guanyador del tercer premi del jurat, "Aquí hay Química”, de Mònica Vallès Vico del col·legi Kensington School de Barcelona. Seguidament es va visionar el vídeo guanyador del segon premi, “Un dia sense Química”, de Noèlia Cabana González de l’Escola Sant Gervasi Cooperativa de Mollet del Vallès i, finalment, el vídeo guanyador del primer premi, "Química, el més natural", d’Eduard Martí Castells del Col·legi Jesuïtes de Lleida.

El guanyador del primer premi podrà beneficiar-se d’una beca per la totalitat de l'import de la matrícula del primer curs dels graus de Química o d'Enginyeria Química a IQS, mentre que, la segona i tercera classificada, també seran becades amb el 50% de l’import de la matrícula del primer curs. Tots ells tindran la possibilitat d'acollir-se a la continuïtat de la Beca IQS Grau Excel·lència en els següents cursos.

A la present edició del concurs Aquí hi ha Química s’hi han presentat un total de 58 vídeos que es troben disponibles a la pàgina web del concurs: www.aquihihaquimica.com. Els alumnes participants en el concurs procedien de centres educatius de diferents localitats de Catalunya i de la resta d’Espanya, com la Institució Cultural del CIC, Immaculada Concepció, Jesuïtes Sarrià, Jesús Maria i Josep, Jesús-Maria Sant Gervasi, Kensington School, Pare Manyanet-Sant Andreu, Padre Damián Sagrados Corazones, Sagrat Cor de Sarrià, IES Icària i IES Menéndez y Pelayo, tots ells de Barcelona; i IES Ramon Berenguer IV (Amposta), IES Els Planells (Artesa de Segre), IES Forat del Vent (Cerdanyola del Vallès), Col·legi Alemany (Esplugues de Llobregat), IES Samuel Gili Gaya (Lleida), Jesuïtes Lleida (Lleida), Lestonnac (Lleida), Escola Meritxell (Mataró), Escola Sant Gervasi Cooperativa (Mollet del Vallès), Hamelin Laie International School (Montgat), Colegio Luis Vives (Palma de Mallorca), Nuestra Señora de Montesión (Palma de Mallorca), La Salle (Reus), Àgora Sant Cugat International School (Sant Cugat del Vallès), Europa International School (Sant Cugat del Vallès), Viaró (Sant Cugat del Vallès), La Miranda (Sant Just Desvern) i IES Vilamajor (Sant Pere de Vilamajor).

[Fotografia: IQS]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.