Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Set anys després de la seva mort, aquest divendres es farà com cada any una eucaristia en record de Rosa Deulofeu. Delegada de Pastoral de Joventut de l’arquebisbat de Barcelona, va morir el 5 de gener de 2004 als 44 anys. “Mai m‘hauria pogut imaginar que fos possible tant d’amor”, és una de les vivències que Rosa Deulofeu va expressar arran de l’acompanyament que va tenir durant la seva malaltia.

Fa dos anys el cardenal Martínez Sistach va anunciar l’inici del procés de beatificació. La causa està oberta a l’arquebisbat de Barcelona i s’estan recollint els testimonis i preparant la biografia que s’ha de portar a Roma per poder introduir el procés a la Congregació per a les Causes dels Sants. Un procés lent però que a Barcelona se segueix amb interès per la proximitat de Rosa Deulofeu amb els joves i el seu testimoni espiritual com a laica.

Rosa Deulofeu va ser delegada de Joventut des de l’any 1991 fins la seva mort i una de les impulsores del Moviment Cristià de Joves de la diòcesi. Abans havia estat presidenta del Moviment de Centres d'Esplai Cristians (MCEC). També va treballar en l’animació de la pastoral de joves a tot Catalunya a través del Secretariat Interdiocesà de Pastoral de Joventut de Catalunya i Balears, i en l’àmbit de la catequesi. El 1995 va participar en les sessions del Concili Provincial Tarraconense.

Deulofeu també era coneguda per la presència en els mitjans de comunicació i la col·laboració en programes com "Ones de Fe" a Ràdio Hospitalet i "Mar de Claror" a Ràdio Estel i comentarista de l'evangeli al Full Dominical. També participava en la vida d’altres entitats com l'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes.

L’Eucaristia en record de Rosa Deulofeu es farà aquest divendres 7 de gener a les set del vespre a la parròquia de Sant Agustí del barri del Raval de Barcelona (Plaça Sant Agustí).